No make-up : ‘met de billen bloot’

Make-up is altijd een dingetje.. Ik hou er van maar het kan soms ook best lang duren allemaal. De Kardashian look en blote billen lijken heel veel met elkaar gemeen te hebben. Maar dit keer even niet. Terwijl iedereen nog druk aan het contouren is en de ‘brows on fleek’ zijn verschijnt onder andere Alicia Keys met de ‘blote billen’ look op de rode loper. En ik moet zeggen dat ik er best voorstander van ben, ook al moet ik eventjes wennen. Het is een nieuwe make-up trend die steeds meer gespot word en prachtig kan zijn. Kan…

Afbeeldingsresultaat voor alicia keys no makeup red carpet

Natuurlijk is dat allemaal super leuk als je een flawless skin hebt, perfecte donkere wenkbrauwen, meters lange krul wimpers en een mooi bruin tintje. Maar de natuur werkt niet altijd 100% mee. Ik ben een soort albino en nu ik weer terug ben geverfd naar blond is dit niet helemaal beter geworden. Het is dat je ogen niet mee kleuren, anders waren ze rood geweest. Gelukkig kunnen we de natuur altijd een beetje helpen en alsnog de ‘no make-up’ look rocken.

Bij deze foto is er geen make-up aan te pas gekomen, maar alsnog speel ik een beetje vals. Sorry not sorry! Uiteraard werkt de filter altijd goed mee (Ik gebruik altijd een blauwige filter, vind ik leuk.) maar gelukkig zijn er een hoop leuke beauty trucjes die je ook helpen om er zonder make-up best oké uit te zien. Uiteindelijk is het vooral toch gewoon even wennen denk ik.. Zeker als je graag met je make-up kwasten zwaait (helaas ben ik zo iemand).

Om te beginnen is mijn moeder mijn beauty heldin! Ze heeft een eigen schoonheidssalon (www.senzu.nl) en zorgt er altijd voor dat m’n huid, wenkbrauwen en wimpers helemaal top zitten! Thanks! (Mag ook wel eens gezegd worden). Ze verft mijn wenkbrauwen en wimpers en brengt mijn wenkbrauwen in model door ze te harsen. Echt top! Geen wenkbrauw poeders of potloodjes meer nodig, alleen nog even in model kammen als je een wenkie perfectionist bent en je bent ready to go! Persoonlijk kam ik ze bijna nooit, want ik vergeet het gewoon altijd.

Harsen vind ik trouwens sowieso beter, want het doet maar 1x even een beetje zeer en ik ben een super erge aansteller dus 20x pijn kan ik niet aan. Naast al dit verf en hars gedoe is een gladde huid ook best fijn voor de blote billen look. Want normaal gesproken camoufleer je dit moeiteloos met je foundations en poeders, maar dat is bij deze look een no-go! Voor deze gladde huid is er 1 toverwoord : Clephar! Uiteraard ook een product wat mams verkoopt en gebruikt. Ik gebruik een olie om mijn gezicht te reinigen want ik heb een hekel aan dat schuimende spul en al dat water wat dan weer langs m’n hals druipt. Gatver! Daarna verwijder ik de olie met een watje met tonic en daarna smeer ik crème. Dat was het. Gelukkig heb ik niet echt een probleem huid maar als je dat wel hebt zijn er heel veel behandelingen die ervoor zorgen dat je huid heel veel verbeterd, hoe fijn is dat?

Al met al is de ‘no make-up’ look dus niet helemaal naturel en moeiteloos. Maar het scheelt je weer dagelijks een paar minuten tot een half uur. Ik ga het zeker vaker proberen! Straks ga ik boodschappen doen met deze look waar ik eerlijk gezegd best wel een beetje nerveus voor ben, want een foto is een momentopname maar in real life is dat natuurlijk een beetje anders. Nou ja, nerveus is een beetje overdreven maar ik voel me wel iets ‘naakter’ dan normaal. Ik ben benieuwd of deze look door gaat zetten, ik vind het in ieder geval top dat het een beetje up-coming is. Zeker in de wereld met zoveel vol geplamuurde make-up koppies en de onzekerheid dat deze ‘nieuwe standaard’ met zich mee brengt voor jonge meisjes en natuurlijk ook gewoon volwassen jonge vrouwen. Ga jij het proberen? Ik ben benieuwd!

Nee, ze betaalt me niet voor deze blog haha! Ze weet niet eens dat ik dit nu typ, maar ik ben er gewoon enthousiast over en mensen zeggen vaak : ‘Jeetje wat heb je een egale huid!’ Ja, vooral met dat ‘Jeetje’  erbij… Dus het leek me een goed idee om dit allemaal even te delen zodat iedereen straks lekker een paar minuten langer kan luieren en vol voor de no make-up look te gaan. 

 

no-makeupblog

 

 

Leave a comment