Facebook discussies en ordinaire televisie 

GTST is weer begonnen, een nieuwe Linda show en een berg ordinaire reality programma’s die je plaatsvervangende schaamte geven. Wij Nederlanders houden hier van maar we doen hoe dan ook net alsof het niet zo is. 

Ondertussen doet iedereen als of ze het belachelijk vinden maar weten toch wat er allemaal precies is gebeurd , of doen alsof ze het weten.. RTL plaatst uiteraard op Facebook een leuk filmpje om alle pittige kapsels , mensen met dierenprofielfoto’s en ‘vakantie fotoshoots’  uit de tent te lokken en de Facebook rel is compleet. Heerlijk! Deze discussies zijn al een avondvullend programma opzich. Dit is vaak nog beter dan het programma zelf. Om maar even een voorbeeldsituatie te schetsen van zo’n kleine rel:

De dierenprofielfoto vind het ‘een lelyke trut die hersens inde kont heb’ (Zo staat het er dan vaak ook op die manier) en het pittige kapsel reageert daar dan weer ‘kijk naar jezelf je ben wss zo lelijk dat je geen fatsoenlijke profielfoto heb’ op. Waaronder dan de ‘vakantie fotoshoot’ de boel probeert recht te trekken met een verhaal over innerlijk en een mooi mens. Vaak komt er dan ook nog een man aan te pas met een soort ‘positieve’ opmerking over ‘een goeie bos hout voor de deur’ waar onder dan vervolgens een gehele nieuwe discussie ontstaat over mannen en respect voor vrouwen.
En zo gaan we dus met frisse zin het nieuwe tv seizoen in met een hope nieuwe rotzooireality wat ik heerlijk vind, ik kom er ook gewoon voor uit, en nieuwe discussies op Facebook. Weer een seizoen ordinaire opmerkingen bij Barbie, janken om geknipte pony’s bij Hollands Next Top Model en gieren bij Dave. Ik heb er nu al zin in! 

Leave a comment