Mannen met een kleintje

Het viel me laatst pas op hoe vaak dit voor komt.. Laatst kwam ik er ineens een hele hoop tegen. Mannen met een klein hondje. ( Ja sorry jongens, ik heb jullie er een beetje ingeluisd met de titel.. ) Het liefst langharig en wit of mooi gemêleerd met grijs wit en bruin en dan soms ook nog een staartje ( op hun hoofd natuurlijk he met een klemmetje, uiteraard snap ik ook wel dat een hond een staart heeft) Als man zijnde moet je wel heel veel van je vriendin of moeder houden wil je die vrouwelijke 30cm op poten uitlaten. 

Aan de andere kant is het ook wel weer heel schattig. Al het stoere mannelijke gedrag is in 1 klap verdwenen en misschien lokt het juist wel vrouwen naar je toe. Want hoe schattig is zo’n klein hondje? Ja, best schattig. Bij een ander dan.

Ik zie het bij mezelf al helemaal gebeuren. Koop ik zo’n hond in de kleur die helemaal bij m’n huis past, al m’n outfits en natuurlijk ‘Instaproof’ is. Sleep ik het arme beest overal mee naar toe en koop ik schaamteloos alles in het roze omdat dat gewoon kan. Maar natuurlijk komt er na al die zonneschijn altijd een flinke hoosbui en scheit dat schattige ding met plezier m’n hele tas vol en mollesteert alles wat in de omtrek staat. Schoenen, stoelen, lampen, kleedjes.. 

Kijk, dat is nou het punt waar het bij mij altijd mis gaat. Alles lijkt fleurig, het leven lacht me toe.. En dan gebeurd er altijd zo iets. Zoals vanmiddag, ik ben eerder klaar,  kan illegaal de parkeerplaats verlaten omdat iemand voor mij wel heeft betaald en ik dan snel onder de slagboom heen race. Er is een goed nummer op de radio, het leven lacht me toe (denk ik op dat moment).

5 seconden later nader ik het stoplicht van de brug en jahoor… Hij gaat open. Uiteindelijk ben ik nog later thuis dan normaal, zit ik ook nog achter een Duitser die niet kan rijden en moet ik nog koken ook. Altijd komt er die omslag. En zo voorspel ik dat ook bij de hond.. Uiteindelijk ben ik het beu dus moet vriendlief de hond uitlaten met frisse tegenzin en wordt uiteindelijk bevriend met het kleine mormel. Alles komt goed en man en hond leven nog lang en gelukkig met het roze hondenriempje en bijpassend panterprint poepzakje.

Misschien maak ik er een te wild verhaal van maar volgensmij eindigen zo al die mannen buiten met de ‘vrouwen hond.’ Ik besluit er toch maar niet aan te beginnen aangezien de relatie met mijn kat ook niet al te best is.. Als ik ze nu zie lopen, die mannen met een kleintje, lach ik ze gewoon vriendelijk toe en verzin er weer een heel nieuw verhaal bij waarom hij met de ‘vrouwen hond’ loopt.. Misschien waren z’n ouders wel gewoon op vakantie en kreeg hij er wel geld voor, wie weet. 

Leave a comment