3 dingen die je nog niet wist

Tijd voor een nieuwe soort blog! Afgelopen week heb ik een klein interview gedaan met een blogster (binnenkort online) over mijn haar en over mij. Ik moest vragen beantwoorden waar ik eigenlijk nooit zo bij stil stond of nooit heb gedeeld met jullie. Daarom dacht ik dat dit misschien wel een leuk maandelijks dingetje is om wat feitjes en gekke dingen aan jullie te melden. Gewoon om me wat beter te leren kennen (dit klinkt zo fout.). En er zijn stiekem best wat gekke dingen die je nog niet wist. Of echt super suffe dingen die je echt niet verwacht. Eerst wilde ik 5 feitjes delen per keer. Maar je kent me, ik kan niet zomaar 1 zin delen, er volgt dan gelijk een hele uitleg. Daarom doe ik jullie 5 feitjes per keer niet aan. Ik heb het daarom even bij 3 gelaten. Hier volgen de eerste feitjes!

 

Ik heb een hekel aan uitgaan. Terwijl iedereen altijd uit kijkt naar het uitgaan in de weekenden heb ik er een bloedhekel aan, ik haat het echt met passie. Ik ga alleen als ik echt moet en er geen ontkomen aan is. De kerstdagen en oud&nieuw zijn bijvoorbeeld zulke dagen dat ik echt bijna wel verplicht ben om mee te gaan. Dat doe ik dan ook met frisse tegenzin. Het feestje vooraf begin ik altijd zeer positief en als we dan vertrekken naar de stad heb ik een soort ‘party mood’ opgebouwd. Helaas word deze al snel bruut verstoord als ik dan weer de menigte mensen zie hangen in de stad. Eenmaal aangekomen kom ik weer direct in de realiteit en besef ik weer hoe een hekel ik er aan had. Verplicht leuk doen en mensen zien die je liever niet wil zien of die je al super lang niet hebt gezien en ik heb dan totaal geen idee of ik ‘Hoi’ moet zeggen of moet zwaaien of gewoon moet lachen. Stel je voor dat ze me niet meer herkennen. Ik heb altijd en eeuwig het idee dat mensen me na een jaar niet meer herkennen, maar op één of andere manier is dat nooit zo. Maar goed, als je mij ooit treft in de stad is het dus zo’n verplichte dag.

Ik vind foto’s eigenlijk heel beschamend. Je zou het niet zeggen als je mijn Instagram bekijkt, maar ik vind het altijd zo erg als iemand ziet dat er een foto van me word gemaakt. Ik zie dan allemaal van die fancy Instagram girls helemaal goed op de foto staan en op een of andere stoeprand zitten. Die foto’s zijn dan zo goed gelukt dat ik het ook wil. Soms besluit ik dit ook te doen maar als het moment eenmaal daar is en er allemaal mensen langslopen en fietsen vind ik het zo erg! Ik spring dan om de 5 minuten op om net te doen of ik totaal geen foto aan het maken was en vriendlief snapt er dan natuurlijk niks meer van. Terwijl hij vanachter m’n camera roept: ‘Wat doe je nou?! Je beweegt op de foto!!’ Probeer ik snel dit fotomoment te verbloemen en loop ik wat heen en weer om de boel wat af te leiden. Dit slaat natuurlijk nergens op want iedereen ziet Yannick staan met zo’n mega toestel. Selfies vind ik nog 10x zo erg. Ik snap ook niet dat mensen selfies maken in openbare ruimtes, ik durf niet eens m’n frontcamera te openen, en als deze dan per ongelijk aan staat krijg ik een soort mini paniek aanval (en een beetje schrik van m’n dubbele onderkin en neusgaten vanaf onder..) Eenmaal een selfie geschoten vind ik het nog extra beschamend om ‘m dan daadwerkelijk te plaatsen. ‘Nee dit is echt zo’n zwoele nep blik’ ‘Nee dit is misschien wel te heftig ik plaats het toch niet..’ En zo besluit ik na een half uur dat ik de foto toch maar ga plaatsen want ik heb niet voor niets stiekem 100 selfies gemaakt in de achtertuin waarvan er maar 1 gelukt is.

Ik heb een rare muzieksmaak. Om maar met de grootste shock te beginnen, ik luister klassieke en piano muziek. Yes, hello nerd! Ik ben gek op mooie muziek en met mooie muziek bedoel ik geen Justin Bieber die een piano versie van ‘What do you mean’. Het liefst word ik hier mee wakker met een bakje koffie en een fijn tijdschrift. Of ik schrijf dan een nieuwe blog, heerlijk! Natuurlijk luister ik dit niet alleen, dit is meer voor het ochtend ritueel. Voor in de auto heb ik een mix met rap, hiphop, R&B, bubbling en andere gekke twerk muziekjes die ik op de snelweg keihard aan draai maar in woonwijken stiekem laag draai. Voor het geval dat iemand het hoort en dan een of ander spook met blond/roze haar zien los gaan op deze muziek. Dat ziet er namelijk heel gek uit volgens mij. Naast deze muziek smaak luister ik het liefst als ik dan naar een feestje moet, Nederlandstalige muziek. Frans Duits, Django Wagner en de Toppers. Ik kan het allemaal meezingen. Dus.. Dat is best een vreemde combinatie van muziek vind je niet?

 

Dat was het al weer! Volgende maand 3 nieuwe feitjes 🙂

 

 

Leave a comment