We zijn helaas al weer even thuis maar wat heb ik genoten van Parijs! Omdat ik zelf ook heel erg op zoek ben geweest naar leuke hotspots en dit best een gedoe was, wil ik voor jullie mijn favoriete winkels op een rijtje zetten. Naast de normale high lights van Parijs zijn de winkels in Parijs voor de echte mode liefhebbers natuurlijk net zo belangrijk.

Deyrolle 

Mijn nummer 1 is toch zeker wel de winkel Deyrolle. Deze winkel zou je zo voorbij lopen maar je moet er zeker naar binnen! Als je binnen stapt lijkt het een gewone (afgezien van de opgezette dieren in de etalage) winkel met wat leuke spulletjes. Maar niks is minder waar, als je de trap naar boven volgt kom je in een soort klein museum met een hele jungle aan dieren. Van een neushoorn kop tot een zeebra, tijgers en leeuwen, kevers en vlinders. Alles is hier! De kleuren van de vlinders waren prachtig en de opgezette dieren waren zo bizar. Je had het idee dat het zo tot leven kon komen. Het was daarom ook wel een beetje creepy maar zeker de moeite waard om heen te gaan.

46 Rue du Bac 75007 Parijs

La Gallery

Voor de fashion liefhebbers en dan zeker de mensen die van designer vintage houden (I love it!) is dit echt de leukste winkel. Het is een klein winkeltje te herkennen aan het kapje en de kooien die voor de deur staan. In deze winkel hebben ze een prachtige collectie vintage designer tassen die in perfecte staat zijn. In deze winkel werd mijn haat voor rood omgezet in een liefde voor rood en kocht ik mijn knal rode Gucci tas. Het is niet goedkoop, maar de prijs kwaliteit verhouding is erg goed. In vergelijking met andere vintage shops in Parijs die vooral veel Chanel en Hermes verkopen, verkopen ze bij La Gallery ook veel Gucci, Chanel, Louis Vuitton , Dior en Celine. Dit is echt een winkel waar ik zeker naar terug zou gaan. Wat ook handig was is dat de eigenaresse Nederlands sprak. Ze komt oorspronkelijk uit België en woont nu 15 jaar in Parijs. Hier door werd het shoppen nog makkelijker en leuker.

50, Rue de Lille, Parijs 7

img_7021
img_7010-1

Merci Concept store

Een super leuke winkel met kleding, living en leuke cadeautjes. Alleen de winkel is al prachtig en het binnenpleintje met het knalrode autotje lokt natuurlijk iedereen naar binnen! Ze verkopen hier prachtige accessoires voor in huis die ik echt allemaal wilde hebben! Leuke boeken en schriften (ik heb iets met schriften en notitie boekjes, ik koop er veel te veel van en doe er vervolgens niks mee.) en voor de mannen een heel assortiment aan scheer spullen. Je zou het als vrouw bijna kopen voor de sier, baard of niet. Naast shoppen kan je hier ook leuk lunchen in de bibliotheek of boven tussen de plantjes.

111 Boulevard Beaumarchais 75003 Parijs

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Dolce & Gabanna

Een Visual Merchandise droom vind je bij Dolce&Gabanna. Normaal ben ik niet zo’n grote fan van deze winkel maar toen ik langs liep moest ik naar binnen. De etalage was geweldig en de hele winkel was een sprookje. Dit keer was het een glitter jungle vol groen, spiegels en bladeren. Geweldig! De winkel op de Avenue Montaigne is het mooist. De andere winkels waren gewoontjes, maar deze is zeker het bezoeken waard!

54 Avenue Montaigne,75008 Paris

Gucci 

Wie mijn blog volgt weet ondertussen dat ik een nieuwe liefde heb voor Gucci. Terwijl ik normaal altijd foute GG canvas logo tasjes voor me zag bij dit merk zie ik nu gebleekte broeken, katten truien en ander wild gekleurd gedoe voor me. Gelukkig maar! Want de GG canvas nek tasjes kunnen echt niet. De winkel op de Avenue Montaigne is het mooiste filiaal (vind ik zelf). Het gebouw staat op de hoek met een prachtig hek er voor. Als je de winkel binnen loopt word je overladen met prachtige tassen en sjaals. Als je de mooie trap op loopt waar de wild aangeklede poppen staan met de laatste collectie kom je bij de kleding en schoenen afdeling. Ik was al fan, maar na het zien van deze winkel was ik helemaal overtuigd. Gucci gaat echt weer de goede kant op! Gelukkig maar..

60 Avenue Montaigne, 75008 Paris

img_6899

 

Leave a comment