Parijs: Touwtrekken in de vintage store 

Processed with VSCO with f2 preset

Om de dag weer eens met een cultureel hoogstandje te beginnen gingen we ontbijten bij Georges Pompidou. Snel propte we een croissant naar binnen en gingen op weg. Het meest lelijke gebouw ooit troffen we aan om de hoek, ‘Centre Georges Pompidou’ dus.. ‘Wat is dit voor darmstelsel’ aldus Fons. Menig Parisien zat of lag hier in mediterende houding te staren naar het gebouw. Snel gingen we door naar de volgende high light, de Notre Dame. Onderweg kwamen we nog een of andere Kilo knaller ‘vintage’ winkel met een berg ouwe meuk tegen. In de etalage hadden ze alle designer vondsten op elkaar gepropt en het stof vloog er uit. Allemaal graaiende mensen en vieze muffe geuren vlogen in het rond. Dennis kreeg spontaan allergische reacties terwijl Fons met een bontjas aan het zwaaien was. Achter op de €1 afdeling stonden twee vrouwen te touwtrekken aan een of andere sjaal alsof het leven er vanaf hing.

Na dit tafereel gingen we naar de Merci conceptstore, een super leuke winkel met kleding, living en cadeau spullen. Je kan lekker lunchen in een bibliotheek achtige setting of boven tussen de plantjes. Heel leuk! Je vind er de mooiste dingen.

(111 Boulevard Beaumarchais)

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Hier in de buurt was ‘Vintage Paris’ die wij na een lunch in het parkje tegenover gingen bezoeken. Een prachtige selectie van designer en vintage sieraden, tassen en andere accessoires.
(25JANVIER / VINTAGE PARIS – 97 Rue Vieille du Temple)

Na al de zoektochten stortte we ons maar weer op de Galleries Lafayette om het lekker simpel te houden. Na alle sale drukte en alle rondjes door de winkel waren we helemaal gesloopt. Ik besloot de mannen lekker te laten passen en ieder object waar ik op kon zitten nam ik in gebruik. Na al dit gepas arriveerden we bij Saint Laurent waar Fons wild werd gemaakt over een tas. Na dit gesprekje fleurden we weer helemaal op. We konden er weer helemaal tegen aan! We pakte de metro naar Cartier om Fons zijn nieuwe ‘kindje’ te adopteren.

img_7121-2
img_7124-2


Na deze feestelijke aankoop haastte we naar Louis Vuitton voor de ‘clutch’ van Fons die op het programma stond. We pasten lekker alle formaten en kleuren. We roddelden er lekker op los en paste voor de grap ook even een hele dure tas, prachtig ding echt waar. Maar na een half uur kwamen we er achter dat de dame (een hele aardige dame trouwens) uit België kwam en dus gewoon alles kon verstaan. Het arme kind liep stage en zocht zich rot naar alle kleuren die Fons wilde passen. Ze bleef minuten weg en hield ons bezig met glaasjes champagne. Na alle pas sessies was hij er uit. Strikje er om en inpakken! Door naar de McDonalds voor een afsluiting in stijl. Bon appétit!

Leave a comment