Parijs: Van dierenjungle tot Gucci tas drama

Wat een hitte! Na een warm nachtje slapen waren we om 7:00 alweer uit de veren voor een nieuwe dag. Geheel vrijwillig want ons budget hotel beschikte niet over een airco dus was het slapen met zweet tot in je bilnaad. Vandaag gingen we vintage shoppen. Na een broodje bij het Louvre maakten we ons klaar voor de eerste shop. Omdat we zo vroeg waren bleek alles nog dicht. Na een rondje lopen kwamen we bij Deyrolle waar een hele dierentuin was opgezet. Het is een beetje creepy, een soort museum op zich, echt de moeite waard om even te kijken.

Rue du Bac 46

Daarna gingen we opzoek naar Catherine B waar ik veel over gelezen had online. Het schijnt een geweldige vintage shop te zijn. Eenmaal aangekomen was het formaatje postzegel (wel een mooie postzegel) van een brief die retour komt. Zo’n brief die gewoon niemand wil. Wat een chagrijn van een vent in die winkel, verschrikkelijk. Toen we aankwamen zei hij dattie dicht was maar vervolgens deed hij open met een hoop diepe zuchten. Ik had er al geen zin meer in dus gingen we er snel vandoor. Geen aanrader dus. Zonde van de tijd.
Daarna liepen we naar een winkeltje met vintage spullen die ik online had gezien op een blog (LaGallery). Een geweldig winkeltje met prachtige tassen en een hele aardige dame die ook nog eens Nederlands sprak! Hier kocht ik m’n Gucci tas, hij was in perfecte staat, prachtig! Ik werd meteen verliefd. Normaal hou ik niet zo van rood maar deze moest ik hebben, de tas maakte alles beter. In tegenstelling tot het chagerijnige Katrientje bij Carherine B werden we hier wel super leuk geholpen. Echt een aanrader!

LaGallery – de Rue du Ville 50
Na de aankoop sprongen we in het reuzenrad, even Parijs bekijken van bovenaf. Na dit lichtelijke culturele tripje besloten we maar weer verder te gaan met waar we goed in zijn, shoppen! We bezochten een hele mooie Hermes winkel die gemaakt is in een oud zwembad, en daarna gingen we door naar Saint Laurent om Dennis zijn zonnebril te scoren. Ze zijn in alle designer winkels super aardig , tijdens aankoop krijg je wat te drinken en maak je gezellig een praatje, zo ook bij Cartier waar we daarna belandde toen we per ongelijk op een prachtig plein uitkwamen. Dennis z’n eerste Cartier was een feit en dat werd bijna net zo serieus genomen als het kopen van een huis. Certificaten en dingen ondertekenen, hele lijsten invullen en uiteraard een lekker slokje.

Na dit memorabele moment en vele mooie designer stores (Fons kocht ook nog een prachtige Hermes armband ) was het tijd voor een hapje en daarna terug naar het hotel. Even al het spul opbergen en dan de Eiffeltoren op in het donker. Super mooi!
Na dit avontuur gebeurde er iets tragisch, m’n Gucci tas kwam in alle haast naar de metro toe ten val. Je raad het al, alle spullen over de straat, de strap* was los, drama drama. Ik had natuurlijk weer zitten rommelen aan de drukknoopjes van de strap en het niet goed vastgemaakt. In lichtelijke paniek pakte ik alles van de grond, checkte Dennis de zwervers en fixte Fons m’n strap. Thank god we survived!

* een hengsel van de tas

Leave a comment