Dag 1: Chanel en pissende zwervers

Bonjour Paris! De eerste dag zit er al weer op. Toen ik vertelde dat ik naar Parijs ging rijden was iedereen in pure paniek, want ; ‘dat is zo druk!’ .. Ik ging dus met de ergste verwachtingen de auto in. Ik hoorde over bedelende zwervers aan je deur, enorme chaos en door elkaar rijdende en toeterende mensen. Dat was dus echt zwaar overdreven. Tuurlijk is het een beetje druk en hier en daar een zwerver, maar je gaat er heus niet dood van. Als je maar als een echte Parisian door het verkeer gaat (gewoon een beetje stunten) , dan is er niks aan de hand. Zo stonden we dus binnen 4 uurtjes bij het hotel. Spannender kan ik het niet maken, sorry!

Eenmaal aangekomen kon het beginnen. Hup de metro in naar de Eiffeltoren om maar vast te beginnen met de highlight van Parijs. Uiteraard mega druk dus besloten we op een later tijdstip terug te gaan, we hadden meer zin om gewoon lekker te shoppen. Op naar de Champs-Élysées dus om alle prachtige winkels te bezoeken, startend bij Louis Vuitton. Ik ben namelijk met 2 designer liefhebbers op pad en er zijn in die dag al zeer veel artikelen voorbij gekomen die echt zo knap zijn dat je ze echt moet kopen. 

Bizar hoe het in die Designer winkels gaat. Bij Chanel, Louis Vuitton, Gucci , Dolce&Gabanna , eigenlijk overal was het mega druk. Mensen stonden serieus in te slaan alsof het gratis was. Ook zag je talloze oude mannen met piepjonge vrouwen die hun slag sloegen. Er stonden bij sommige winkels zelfs rijen bij de deur. Die moeten echt een miljoenen omzet halen, dat kan niet anders. Na deze shopping trip propten we snel een pizza naar binnen en gingen we door naar Galeries LaFayette waar Dennis een prachtige Cartier armband paste die echt perfect was. Na al dit gekwijl bij al die mooie winkels gingen we in een lekker overvolle metro naar het hotel. Op het perron stond een zwerver achtig type die stonk voor een heel elftal en had waarschijnlijk net in haar broek had gezeken (gezien de stank en het kabbelend beekje op de grond) dus besloten we maar even ver uit de buurt te gaan staan. Bah bah . Je ziet wel typische figuren maar de stad is prachtig, hoewel ik er niet aan zou moeten denken om hier te wonen en om alles met de metro te moeten doen hele dagen. Vreselijk. 

Morgen gaan we op pad naar de vintage winkeltjes, ik heb er super veel zin in! Hopelijk vinden we leuke dingen. Tot morgen! 

Leave a comment