Yes! Paris! Nog 1 nachtje slapen..  Normaal ben ik niet echt van de planning (ik ben een enorme chaoot en niks gaat volgens plan) maar dit keer had ik een handig appje gevonden waarbij je al je spots die je wil zien kan inplannen, de app die geeft dan aan waar het in de buurt is en dan plan je het op de dag in waar je andere dingen het dichts bij liggen. Helemaal top voor mij, want een kaartlezer ben ik niet echt zegmaar.. Ooit raakte ik verdwaald in Antwerpen (omdat we een knappe jongen hadden achtervolgd – puberaal gedrag ) nadat ik nog even had opgeschept dat iemand uit m’n familie hier woonde dus ik de stad goed kende. Uitgerekend ik verdwaalde dus, niemand kon ons bellen want toen hadden we nog beltegoed, of beter gezegd, geen beltegoed dus..  Gebeld worden kostte geld, dus uiteindelijk kon niemand ons bellen. Na een poosje hadden we iemand op straat eindelijk zo ver dat we even mochten bellen, bus gevonden, een uur later… Uiteraard heb ik dit de volgende dag moeten aanhoren , en nog heel erg lang..

Dit keer gaan we dat dus niet doen. Alles gepland, alle designer vintage shops staan er in. Alle eet hotspots die in de buurt zijn heb ik ook ingepland, er kan niks meer mis gaan! In theorie dan. Want uit ervaring weet ik dat het dagelijks meestal een stuk of 5 keer mis gaat en als ik m’n dag heb is het wel 20 keer. Maar goed, dat leed levert altijd wel weer leuke blogs op, want daar houden Nederlanders van, andermans leed. Dus ik zal me dan ook niet inhouden deze week, en gewoon weer mezelf zijn, dan gaat het vanzelf mis.

Nu dat allemaal ingepland is komt het grootste gedeelte, de tas. Want aangezien mijn handtas van nature al vol gestampt zit met blarenpleisters, desinfecterende hand gel, zeep blaadjes, water flesjes en ander bacterie dodend spul, snap je natuurlijk dat dit 10 kilo word als ik nu al dat andere prul erbij ga doen. Hoe ik dat ga aanpakken is nog even onduidelijk. Ik heb namelijk een tas met zware botten die zonder ook maar iets er in al 1,5 kilo weegt door alle fancy rotzooi die eraan hangt (een slot waar je menig crimineel mee kan vastketenen en een enorme ketting) . Echt mijn favoriete tas, hij wijkt nooit van mijn zijde, maar nu is het misschien beter om even afstand van elkaar te nemen. Ik heb namelijk geen zin om terug te komen met een bochel van al het zeulen.

Gelukkig ben ik met de grote bagage wel helemaal slim aan het inpakken. Ik plan multifunctionele outfits in, te dragen als het zweet in je bilnaad loopt en als de ijspegels aan je neus hangen. Ik neem 1 jas mee die overal bij kan (mijn biker ofcourse) voor als het koud is. De outfits kunnen als het warm is ook allemaal goed zonder jas (alles luchtige stof maar lange mouw) en zonder panty. De boven kantjes zijn of blouses met oprolbare mouw (met zo’n knoopje weetjewel..) of dunne truitjes van katoen, de mouw uiteraard ook oprolbaar en door het katoen niet snel plakkerig en zweterig. Bijna altijd opgeleukt met sjaal, deze is bruikbaar bij een licht buitje als bescherming voor je haar, of bij kou kun je deze omslaan. Bij hitte is het gewoon een leuke kleurrijke accessoire, de sjaals zijn ook van dunne luchtige stof zodat het nooit te heet is. Nagedacht of niet?

Uiteraard ook 1 lange broek voor het geval het echt koud is, deze is bij hoge hitte te vervangen door een short of rok van eerdere outfits zonder dat je dezelfde look krijgt. Zo past alle kleding dus in een mini tas (mijn vriend stond er ook versteld van, dus dan is het echt wel wonderbaarlijk want hij is wat gewend). Dit word dus mijn nieuwe manier van inpakken, het duurt even maar het bespaart enorm veel ruimte. Maar goed, genoeg gepraat. Ik ga maar eens mijn auto Paris – proof maken, want ja, ik ga er naartoe rijden. Die tour op zich is waarschijnlijk al een blog waard, maar dat zien jullie vanzelf! Au revoir!

Coquelicot Bakery on 24, rue des Abbesses in the 18th arrondissement, also home to this year’s winner of the best baguette in Paris, Boulangerie Mauvieux:

 

 

  • reply Alie ,

    Goede reis jullie twee ik ben benieuwd ????

    Leave a comment