NEW IN: KENZO VINTAGE SCARF

Afgelopen week deed ik m’n eerste aankoop op ‘The Next Closet’, een website met pre-loved designer spullen. Kenzo, Louis Vuitton, Gucci, Celine, alles komt voorbij. Ik kocht een vintage sjaal (uit 1980 om precies te zijn, vandaar het soort geschreven logo) van Kenzo, fel, gebloemd en vierkant. Een lust voor het oog..

Over dat laatste zijn de meningen wel wat verdeeld moet ik zeggen, maar dat kan de pret niet drukken.. Ik maakte het pakketje blij open, zag de mooie verpakking, de leuke kaartjes en handgeschreven berichtje. Hoe leuk! Snel scheurde ik het papier er af en trof daar m’n nieuwe sjaaltje aan. Een knal rood met geel gebloemd exemplaar. Ik haat rood en eigenlijk ook geel, maar deze moest ik hebben. Tussen haat en liefde zit een dunne lijn zullen we maar zeggen. Het rood is zo fel als een klaproos tegen het gras, de bloemen zo gekleurd als de ballenbak van McDonalds.. Ik was verkocht.

Dit klinkt als een bont circus en dat is het ook. Na het zien van de Gucci resort collectie was ik helemaal verliefd op de mix van felle kleuren, gebleekte broeken en bonte bloemen. Wie zegt dat je geen kleuren en prints met elkaar kan mixen heeft de Gucci show nog niet gezien. (of is geen kunst/mode liefhebber) Want wat een knap staaltje styling is dat. Het ziet er enorm kleurrijk en bont uit maar toch klopt het. Je begrijpt dus, totaal geinspireerd op de laatste Gucci collectie scoorde ik deze Kenzo sjaal.

Het is wel een opvallende dame, die sjaal. Verschillende mensen kijken me een beetje te lang aan, zelfs in de auto. Ik denk ook wel dat je me van ver ziet aanrijden, zomaar een wild gokje. Verschillende reacties passeerden dan ook de revue toen ik ‘m aan had. ‘Wat een kleurrijk sjaaltje.’ ‘Jeetje, wat apart al die kleuren’. Uiteraard allemaal met een ‘wat een spuug lelijk ding’ ondertoontje. Al vindt iedereen m’n nieuwe vriendin een lelijk eendje, ik neem de sjaal zoals ze is, lekker kleurrijk. Perfect om m’n outfit een beetje op te vrolijken en een speciale look te geven. Dat ‘speciale’ is vast gelukt. Niet dat ‘wat een speciale sjaal’ klinkt als een gemeend compliment, maar dat maakt me niks uit.

Ik ben blij met m’n nieuwe vintage pareltje, hij ligt mooi naast m’n vintage Dior sjaal (waar ik nog iedere keer als ik ‘m draag enorm blij mee ben). En na m’n bezoek aan Parijs is de kans groot dat ik nog wel een andere vintage parel kan toevoegen aan m’n kleine verzameling. Ik hou er van.

kenzo3
kenzo1
pakketje the next closet
kenzo2

 

 

 

Leave a comment