REVIEW: L’ORÈAL GOODIE BAG

Vorige week ging ik samen met bff JP naar de Fashion Hair Night van L’ORÈAL. Na het event kregen we een leuke goodie-bag met 3 producten, deze testte ik voor jullie! Er zat een fles shampoo in van de Mythic Oil collectie, een volume mousse en een mineral powder fixing spray. Om eerlijk te zijn ben ik een draak als het om haarstyling gaat. Ik ga gewoon op de ‘Paris chic’ manier de deur uit. Wat betekend, ik was het, kam het door en laat het drogen. Klaar is kees! Dit hele ‘haarstyling’ gedoe is dus echt een test, ik ben niks gewend..

Als eerst test ik de shampoo (dat is wel zo logisch..), de verpakking vind ik mooi en is best badkamer proof.. En daar mee bedoel ik dan dat ik het niet perse hoef over te gieten in mijn matching shampoo flesjes. Want ik ben zo’n persoon die shampoo over giet in mooie showroom waardige flessen om dan vervolgens licht geirriteerd te raken als er ineens een week later een ‘AXE’ fles tussen staat… Ik haat gewoon het aanzicht van al die lelijke shampooflessen in de douche.. Brrr!

Niet dat ik veel uitgeef aan shampoo, eigenlijk gebruik ik gewoon de zelfde als vriendlief. De mannengeur die er aan zit vind ik alleen maar heerlijk. Beter dan al die gekke bloemetjes.. Maar goed, ik dwaal weer af. Het ging over de shampoo. Omdat het woord ‘Oil’ prominent aanwezig was op de verpakking dacht ik dat m’n haar een vette bende ging worden.. Maar niks is minder waar! Na het wassen voelt m’n haar lekker schoon en zacht.

Als mijn haar ‘handdoek droog’ is kneed ik de mousse ter grootte van een mandarijn in mijn haar. Het is plakkerig spul, maar dat is het volgens mij altijd..  Dit is dus de reden dat ik normaal geen haar producten gebruik. Al dat plakkerige spul, ik vind het simpelweg gewoon smerig (en te veel moeite..). Als de mousse in mijn haar zit begin ik de föhnen. M’n haar voelt wat stugger aan maar daardoor blijft het wel beter in model en heb ik meer volume. Om het af te sluiten gooi ik ook de krul er in. Dit doe ik normaal nooit, maar als ik dan toch bezig ben doe ik het gelijk maar helemaal goed. Krullen blijven bij mij nooit langer zitten dan een uur, dus vond ik dit de ultieme test. Ik vergooide een uur van m’n tijd om m’n haar te krullen.. Eenmaal klaar verbaasde ik me wel hoe goed het nog zat. (Normaal is het al uitgezakt voor ik klaar ben met krullen.)

Na m’n krulsessie heb ik wonder boven wonder geen lichaamsdelen verbrand, normaal raak ik altijd wel m’n oor of pak ik vol met m’n hand in de krultang. Maar ik bleef deze keer ongedeerd. Ik sprayde geen haarlak maar wel de mineral powder fixing spray er in. Eerst dacht ik ‘oh wat leuk we krijgen een haarlak’ maar zo simpel was het dus niet. Bij haarlak word je haar snel hard en beweegt het niet meer zo soepel mee. Dit is wel een ding wat ik erg belangrijk vind want ik houd niet van vastgeplakt haar.

De spray zorgt wel voor de nodige volume maar het haar blijft lekker soepel. Het geeft geen glans maar het haar blijft mooi mat. Dit zou dus voor mij wel eens een hele goede oplossing kunnen zijn voor het ‘plakhaar’ probleem.

 

Dan even een korte samenvatting van de producten:

Mythic Oil Shampoo : De shampoo ruikt en voelt fijn aan. Mijn haar is goed schoon maar wel lekker zacht. Het haar word er niet sneller vet van dan normaal, wat ik wel had verwacht als ik de titel zag met ‘Oil’. Ik zou de shampoo zeker zelf nog eens kopen, want mijn haar voelt wel heel fijn aan.

https://goo.gl/QaG07G

Tecni. Art full volume mousse : De mouse is plakkerig maar ruikt niet gek. Het haar voelt stug na het opbrengen maar eenmaal geföhnd blijft het haar goed in model. Ik gebruik dit product normaal nooit dus ik zou het ook niet zo snel weer gebruiken. Wel zal ik het gebruiken als ik naar een feestje moet en een speciaal kapsel wil creëren. Het zorgt er voor dat mijn haar extra stevig blijft zitten en meer volume geeft.

https://goo.gl/KWovhp

Tecni. Art mineral powder fixing spray : Dit vind ik een top product! Ik ben geen fan van haarlak omdat mijn haar daar snel plakkerig en hard en gewoon niet lekker van word. Deze spray zorgt voor volume maar m’n haar blijft wel lekker soepel en vooral ook mat. Ik hou niet van de glans die sommige haarlak geeft. Dit product zou ik dus zeker kopen als deze op is.

https://goo.gl/M1rWf1

lóreal

 

 

Leave a comment