MORE IS MORE AND LESS IS A BORE

Ooit deed ik een bril zonder sterkte op voor de fun. En leuk dat ik het vond. Tot ik echt een bril moest.. Ze kwamen er achter dat ik aan 1 oog zo scheel was als een kanarie en lenzen waren dus geen optie. Ik koos voor een degelijk Ray-ban modelletje, niet te wild, niks bijzonders gewoon keurig binnen de lijntjes.. Super onzeker was ik er over, want iedere foto was even vreselijk met dat ding op m’n hoofd dus zette ik automatisch bij iedere camera die getrokken werd gelijk die bril af. Zo denkt geloof ik ook de helft van mijn Social media volgers dat ik brilloos door het leven ga. Niet is minder waar, wat is Social media toch bedrieglijk he?

Ik dacht dit door die foto’s zelf ook, ik negeerde het gewoon. Ik keek gewoon zo min mogelijk in de spiegel, wat ik niet zag was er niet.. Dacht ik. Tot ik ging werken in een winkel met een spiegel op iedere mogelijke hoek. Dat was een beetje confronterend..

Toen ik op een avond op de bank hing en weer een documentaire ging kijken, koos ik de docu over Iris Apfel, wat een icoon! (Voor wie haar niet kent, Google haar!) Het is echt een geweldige vrouw. Helemaal door haar geïnspireerd besloot ik niet langer door het leven te gaan met een of andere degelijke bril die helemaal niks voor me deed.  Met die gedachte maakte ik een afspraak bij de Visser optiek, een paar dagen later stapte ik binnen.

Even een oogmeting (Ze zijn super gespecialiseerd in ogen, en ook in gevoelige ogen zoals die van mij. Ik ging van ziekenhuis naar verschillende oogartsen, niemand kon het probleem vinden, tot ik hier kwam! Ik ben er super tevreden over, heel persoonlijk en goede service.) en toen kon het leukste beginnen! Het brillen shoppen. Het assortiment bestaat uit veel verschillende merkbrillen, van gekke en aparte monturen tot wat degelijkere modellen (voor ieder wat wils). Ook hele nieuwe materialen, mijn moeder heeft hier bijvoorbeeld een bril gekocht van hout, echt super leuk!

Ooit vond ik het lastig om een bril te kiezen, maar nu ik mijn brillen bestaan geaccepteerd heb ben ik er helemaal voor gegaan. Als je dan toch een bril neemt, neem dan gelijk een bril die jouw look extra bijzonder maakt.

Ik wist niet waar ik moest beginnen, zoveel modellen en mooie merken. Ik probeerde een soort grannylook bril van Tom Ford, je kent ze wel, dun montuur, beetje rond, love it! Maar omdat ik er wat langer mee moet doen en deze wel heel erg trendgevoelig is, besloot ik deze niet te nemen. Ik denk dat dit een seizoen is, een soort vlaag dat je deze bril ziet. Een hele kleine groep die het kan hebben en draagt..

Wel zag ik al bij binnenkomst een geweldige bril met een soort camouflage print. Ik was gelijk verkocht! Super montuur, draagt super licht en is van een fijn materiaal. Ik paste alle brillen die ik leuk vond (en dat waren er echt heel veel!) en bleef over met een selectie van 6 brillen die ik eigenlijk allemaal wel wilde hebben.

Ik koos voor een bril van Diesel met jeans. Ja je hoort het goed, misschien denk je, wat is dat nou voor raars! Maar echt, het is super leuk!  De voorkant van de bril is ‘bekleed’ met jeans. Op het eerste gezicht zie je niet dat het jeans is, pas als je even iets langer kijkt ontdek je dit. En dat is nou net wat deze bril leuk maakt. Ik hou van spullen waar je, hoe langer je kijkt, nieuwe dingen ontdekt. Het montuur is lekker oversized en een beetje nerdy. I love it!

Het 2e montuur is de Ray ban Clubmaster Fleck, een bril met een vintage look. Het montuur heeft aan de onderkant een dun zilver randje en aan de bovenkant een opvallende groen met gele print. Toevallig had ik mijn favoriete groene Dior sjaaltje aan en dat was een match made in heaven! Wat stonden die 2 goed bij elkaar.. Helemaal verliefd besloot ik deze ook maar te nemen. Want hij is toch bijzonder maar wel wat chiquer voor een gekleed feestje.

En dan de laatste maar zeker niet de minste! Het montuur die ik al zag bij binnenkomst. Een camouflage print, een grote ronde vorm en een dubbele neusbrug. Helemaal perfect voor een wat stoerdere look. Ik zag het al helemaal voor me, mijn groene blouse, highwaste jeans, sneakers en dan deze bril! Ik wist gelijk dat dit ‘m was.. (Maar ja dat was dus met al die leuke brillen..)

Het was lastig om te kiezen, maar het is toch een soort van ‘gelukt’.. Nouja, gelukt… Het is er niet bij 1 gebleven. Ik kocht mijn 3 favorieten (hier boven beschreven) . En waarom ook niet, je draagt een bril iedere dag! Het is een soort accessoire, het versterkt jouw look en dus ook jouw mood. Ik ben in ieder geval helemaal blij! En natuurlijk horen daar wat foto’s bij!
Super bedankt de Visser Optiek, voor de goede service en de mooie nieuwe brillen, ik ben er super blij mee! http://www.devisseroptiek.nl/
bril5
bril6
bril1
jeansbril zijkant
bril7

Leave a comment