Het is als iets magisch, mooie bloemen (vind ik dan). Iedere keer weer kijk ik tevreden naar m’n mooie pioenrozen in de vensterbank die ondertussen zijn uitgekomen en enorme joekels van bloemen zijn geworden. De poes kijkt er maar arrogant naar en is vooral zwaar beledigd dat deze beauty’s haar beste zon-spot in beslag nemen in de vensterbank. Af en toe probeert ze mijn nieuwe kindjes aan te vallen en snuffelt er heel vies aan. Ik moet zeggen dat de geur me ook een beetje tegenvalt, ze ruiken als m’n jas na een avond tussen de bier gooiende menigte staan. Dus in dat opzicht is het vieze snuffel snuitje helemaal terecht. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ze prachtig zijn, echt waar!

Juni is mijn verjaardagsmaand en laat dat nou net de maand van de pioenrozen zijn. Ik heb dus bij deze besloten dat ik iedere week nieuwe haal deze hele maand, als cadeautje voor mijzelf! De poes zal het er zeker niet mee eens zijn want terwijl ik met mijn gieter met pioenen naar boven loop om een perfect plaatje te schieten, loopt ze er nieuwsgierig achter aan. (ik heb zo iets als een ‘hobby kamer’ hier in staat de sportpaal, 30JUNEE collectie en een groot wit bureau, speciaal gekocht om goeie flatlays op te maken, dat zijn foto’s vanaf boven voor op mijn blog en Instagram).

Terwijl ik naar beneden loop om de camera zie ik een grote plas water op de trap, ik dacht dat de poes demonstratief de trap onder had gezeken maar het bleek mijn ‘een beetje blonde’ zelf te zijn met de gieter. (Niet goed recht gehouden natuurlijk, heel de trap onder water..) Afijn,het is uiteindelijk gelukt en de vrije minuten die de poes had in de vensterbank heeft ze ook zeker benut. Demonstratief lag ze languit om haar plaats te bezetten. Om vriendjes te blijven moet ik misschien toch even een betere parking spot vinden voor m’n nieuwe beauty’s.. En een betere vaas kopen, want de gieter was een soort van ‘nood oplossing’..  Uiteindelijk stond de gieter best leuk. Achja, het maken van de perfecte Instagram foto gaat niet altijd over rozen..

poezzz

 

 

Leave a comment