DE KOSTEN VAN EEN VROUW

Eigenlijk vind ik het maar belachelijk. Vrouw zijn kost een fortuin! Terwijl ik weer een doos H&M ontvang, dit keer gevuld met bh’s, zie ik vriendlief alweer zuchten en onzinnig naar de inhoud van de H&M doos kijken. ‘Waarom bestel je bh’s? Die heb je toch al?’.. Ja, ik had liever ook m’n geld aan glitterende katten halsbandjes en andere onzin uitgegeven.. Maar ja, zo nu en dan moet je. Als man kom je er weer makkelijk vanaf met een pakje boxers..

Het zelfde geldt voor de bestellingen make-up die je zo nu en dan moet doen. Je betaalt je helemaal wezenloos aan een fatsoenlijke mascara en foundation om maar een beetje leuk voor de dag te komen en te shinen op je Instagram foto’s en Snapchats.. Nou heb ik het geluk met een lieve mama met schoonheidssalon, anders had ik deze kostenpost niet overleefd.

Na dit leed heb je dan ook nog iets wat de kapper heet, want het kapsel moet ook in de plooi blijven. Terwijl vriendlief 2 tientjes neer legt voor een complete metamorfose, smijten wij zo 80 euro over de toonbank, en niemand die het ziet…Puntjes geknipt, nog wat high en lowlights en dan smeren ze er ook altijd zonder overleg een maskertje in van een prijs waar je de hele fles van kon aanschaffen..

En dan heb je soms nog wat extra onderhoud nodig.. Want ik heb een baan die normale nagels niet overleven dus moet je extra sterk geschut inzetten. Een stel acryl nagels die alles overleven. Hier voor is pas een heel pakket aangeschaft want ik heb het zelf maar eens geprobeerd. Het heeft me 10 uur gekost en een huis vol stank, maar het is uiteindelijk best redelijk gelukt..

Daar kom je dan als man, met je setje boxers en potje gel. We zouden eigenlijk een bijdrage moeten krijgen voor het extra onderhoud, en als we dan bijna richting een monument gaan, een bijdrage voor een goeie restauratie. Dat zou top zijn.

Like what you see? Follow me on Pinterest: @theylovecyn_:

 

Leave a comment