DE WEGWERP TELEFOON

Op een of andere manier is het nog nooit gelukt.. Een abonnement doorkomen zonder schade. Iedere keer opnieuw neem ik mezelf voor om na mijn abbonement een sim-only te nemen maar de eerste 2 dagen van mijn abbonement waren nog niet voorbij of mijn beeldscherm was alweer finaal naar de … ja. Dat dus..

Sterker nog, mijn abbonement moest nog beginnen. De man in de winkel zei nog zo: ‘Ik zou je telefoon verzekeren, want na een maand start je abbonement pas. ‘
Nou dat heb ik geweten, een flinke klap geld later had ik dan weer een nieuwe.. En dit keer, ging ik er echt voorzichtig mee zijn.

Bijna was ik dan zo ver, het eind van mijn abbonement was in zicht. Ik besloot zoals iedere maand, weer mijn nagels te doen. Ik deed weer eens 3 dingen tegelijk en hoewel ik een vrouw ben kan ik dit dus blijkbaar niet. In een fractie van een seconde zat de hele (net nieuwe) eettafel onder de aceton/nagellak remover, inclusief m’n telefoon. In pure paniek gooide ik er ook nog water overheen zodat het niet meer uitbeet (dacht ik..) .

Toen mijn hersencellen weer rustig op gang kwamen bedacht ik dat water echt helemaal geen goed idee was en herinnerde ik mij het bakje rijst waar iedereen in hoge nood zijn telefoon in gooit na een waterdrama.. En daar lagtie dan.. De tafel half blank gebeten en een vast gesmolten simkaart.. Daar ging ik dan met mijn sim-only abonnementje..

Een week later kwam mijn telefoon wonder boven wonder weer tot leven..
Maar hoe wil je niet weten.. Een soort rare waas over het scherm¬† met donkere en lichte vlekken. Iedere dag opnieuw vraagt iemand weer wat ik in godsnaam met mijn telefoon heb gedaan.. Waarop ik antwoord ‘nagellak remover’ en iedereen me vragend aankijkt en denkt: ‘Mens, hoe krijg je het voor elkaar..’

Nu is mijn abbonement eindelijk bijna afgelopen, maar misschien ben ik een iPhone niet waard. Het is nog nooit goed afgelopen met zo’n apparaat. Misschien moet ik gaan voor een degelijk model waar je mee kunt gooien en smijten en als je in de sloot valt je gewoon al zwemmend de hulptroepen kan bellen. Zo stevig moettie zijn.. Eigenlijk zouden er wegwerp telefoons moeten zijn, net zo iets als die camera’s.. Dat zou de uitvinding voor mij zijn. Maar helaas, we zullen gewoon weer een nieuw duur geval moeten aanschaffen.. Dus als iemand nog tips heeft voor een leuk (smijt vast)¬† modelletje, let me know!

 

 

Leave a comment