VERGEET HET KLEINTSTE KAMERTJE NIET!

Hele dagen ben ik bezig met styling. Ik verzamel leuke items van speciale plaatsen en houd er van om leuke herinneringen een mooi plekje in het huis te geven.. Deze keer laat ik jullie de rest van de beneden verdieping zien, startend bij de gang.

Deze ruimte is de eerste die je ziet als je binnen komt, daarom is hier rust gecreëerd door alles erg licht te houden. Om het huis sfeer te geven is er gekozen voor boeren deuren in de kleur groen. Deze kleur word doorgetrokken door het hele huis. De deuren zijn zelf gemaakt. Omdat de oude deuren zwaar beschadigd waren maar wel allemaal op maat, hebben we deze beplakt met hout om deze een mooi effect te geven. Door gebruik te maken van een gietijzeren deurbeslag lijkt het net of de deuren al jaren in dit oude huisje zitten.

De borden die in het trapgat hangen heb ik mee genomen uit Marokko. Het was een heel gedoe om de perfecte maten, patronen en kleuren bij elkaar te vinden.. Omdat we in het stadje ‘Fes’ zaten waren de meeste borden blauw (iedere stad heeft een bepaalde kleur). Ik had eerder groen en zwart in gedachten maar ik ben achteraf toch erg blij dat deze er bijna niet waren.  De combinatie van groen en blauw zorgt voor een vrolijk effect zonder dat het heel erg veel kleur in huis brengt.

e3e474cc-f744-45e4-8aee-62be6adca70f

Deur handmade | Potjes en planten Intratuin | Stalen mand Legerdump | Borden uit Marokko

De wc moest een echte eye-catcher worden… Misschien is dit een beetje en rare gedachte, maar waarom het kleinste kamertje van het huis overslaan en saai laten? Geen denken aan!

Van de vrolijke tegeltjes heb ik absoluut geen spijt. Toen ik ze trots liet zien toen ze nog in het doosje zaten kreeg ik hier en daar wat aparte gezichten. Zeker toen ik het nieuws bracht dat ik de wc zelf ging tegelen.. Iedereen verklaarde me voor gek. Maar op het eindresultaat ben ik super trots!

Door de tegels te omlijsten met grijs natuursteen wat door gaat in de muur word het minder druk. Om te zorgen dat de ruimte niet te klein gaat ogen zijn de wanden betegeld met een matte witte tegel.

6a27ec76-4b46-439d-abec-318d5afd4a4b

Tegels met print Praxis | Natuursteen tegels Gamma | Wandtegel wit Gamma

Na de gang beland je direct in de keuken.. Deze hebben we behouden maar wel zelf betegeld met speelse natuurstenen tegeltjes. Het rekje is super handig voor alle rondslingerende keuken accessoires en natuurlijk de afwasborstel.

f5485471-8d5f-4d84-87dd-2c3c06851c35

Keuken gerei IKEA | Keuken rekje IKEA | Afwasmiddel Puur Zeep | Afwasbostel Albert Heijn | Broodplank vierkant IKEA | Broodplank huis Riviera Maison | Papieren planten potten OOhh paper pots

Om de keuken persoonlijk te maken heb ik de deur beschilderd met krijtverf. Toen de zwarte deur eenmaal klaar was zei iedereen die even kwam kijken tijdens het verbouwen ‘Oh en de deur moet ook nog zie ik.. ‘.

Eenmaal in de krijt zorgt het voor een vrolijk geheel.. Iedere keer als je een andere look wilt veeg je het uit en begin je op nieuw. Het is nooit saai in de keuken!

Aan de witte wand wil ik graag nog een mooi keuken rek waar ik allemaal kruiden en leuke kookboeken kan zetten.. Hier hoop ik ook nog eens een dagje voor uit te kunnen trekken. Het plan is om deze zelf te maken van pallethout. Dit projectje zal dan uiteraard ook op de blog verschijnen..

9c605fa9-1878-4905-b539-e621075b7dbe

Krijtverf Action | Wandtegeltjes natuursteen Praxis

ce02142b-3efe-4e38-abbe-7e7641cd8d19

Dit was de keuken en de gang! Bedankt voor het lezen van mijn blog.. De boven verdieping volgt snel! 🙂

Leave a comment