INPAK STRESS EN ROZE GEWADEN

Na een lange zomervakantie verbouwen, lekker een lang weekend naar Marokko. Een volle week werken, snel alles in m’n koffer gooien en gaan! Terwijl dat inpakken normaal gesproken zo is gebeurd , was het nu een hele uitdaging. Ik ben vrouw, blond en zo wit dat je me ziet in het donker en kan voor geen meter tegen warmte en de zon. Ik had begrepen dat het de bedoeling is om je benen zeker tot en met je knieĆ«n te bedekken en je schouders al helemaal. Geen korte broekjes dus, maar lange jurken en rokken. Gelukkig is het maar een weekend dus kan ik net al m’n lange jurken aan. 


Alles ingepakt, valt m’n tandenborstel achter het kastje, buk ik met m’n achterste tegen de deur die nog niet geschuurd en geverfd is, en scheur vervolgens finaal uit m’n jurk. Daar ging 1 van de 3 lange jurken, binnen 10 minuten.. Nog 2 te gaan..


Eenmaal aangekomen op het vliegveld kan het beginnen. Helemaal nagedacht over de handbagage (dacht ik) , word ik er uit gepikt om m’n koffer te passen. Paste net, met pijn en moeite. Dan door de Duane, rood alarm, gescand en dan ook nog m’n koffer open maken. Meneer de controleur , natuurlijk net een of andere jonge kerel, graait (beschamend) zo de hele koffer door en voor ik het weet vliegen alle vrolijke stringetjes in het rond..


‘Of ik nog dorst had’ vroeg hij. Ik snapte er niks van want ik had mijn flesje water vergeten (dacht ik).. Al met al bijna te laat voor het vliegtuig, maar ik zit! Op naar Marokko..


18:00 – Fez


We zijn aangekomen in Fez! Na een wilde taxirit werden we er uit gezet in de oude stad. Door allemaal gangetjes en niet trolley bestendige steegjes werden we naar de Riad gebracht. Ik werd aangekeken of Gerard Joling in z’n glitter pak de hoek om kwam , een beetje een aparte ervaring. 


We werden naar een klein steegje geleid waar een stank uit kwam, niet te geloven.. Maar toen de deur open ging werd je verrast door een prachtige binnenplaats met allemaal gekleurde steentjes en veel groen. Na het zien van de kamer zijn we even de winkelstraat in gegaan.


Na een paar minuten besloot ik ook maar een marrokaanse jurk inclusief hoofddoek aan te schaffen. Ze bleven me aanstaren of ik een alien was, en dat is toch een beetje oncomfortabel…

Een foto van m’n nieuwe look volgt nog..

 

 

  

Leave a comment