EEN RONDJE DOOR DE MEDINA

 

 

Vandaag was een heftig dagje. Na het ontbijt kwam de gids om ons rond te leiden door Fez. Een wat oudere man die gelukkig engels kon was onze gids. Hij had flink de pas er in en rende door de kleine straatjes. Terwijl wij in de hoofdstraat al verdwaald raakte wist hij alle straatjes uit z’n hoofd. We bezochten verschillende straatjes (meer steegjes) . Iedere wijk had een andere specialiteit. Zo ook ‘eten’. Terwijl we de steegjes door sjeesden schrok ik me wild door kippen gegil (ja dat kan ook). Op nog geen 20cm afstand werd er ‘gewoon’ een kip onthoofd en klaargemaakt voor het avondmaal.. Een heel apart tafareel.. 

 

 

 

Na deze aparte beestenboel (echt best wel zielig) gingen we naar het rijke gedeelte. Het is heel gek dat je vanaf buiten een oude best wel ‘vervallen’ stad ziet met hele mooie deuren. Achter deze deuren zitten enorme huizen met de prachtigste versieringen. Ik merk steeds meer dat de cultuur heel erg gericht is op het voor jezelf houden. Aan de buitenkant zie je eigenlijk niks, maar als je achter de deur komt, kom je in een soort andere wereld.

 

   

  

 

Eenmaal de medina uit gingen we naar de leerlooijers buurt waar het leer gewassen en gekleurd werd in natuurlijke kleurstoffen. 

Hoe ze het doen snap ik niet, bloed heet in die jurk op een dak terras terwijl die mannen zitten te slepen met bergen huiden. Vreselijk lijkt het me! Maargoed…

 

 

We gingen van het ene naar het andere, van glitter tronen waar de toppers jaloers op zijn, naar zilveren en gouden schalen, en mooie kleden.

Ik dacht natuurlijk weer een koopje te scoren door 2 schalen te kopen voor €2,80.. Maar mijn reken talent is toch nog steeds niet ver ontwikkeld toen het eigenlijk €28 bleek te zijn.. Achja, gewoon lief lachen en verder met je schaal.

 

 

En natuurlijk eten, want altijd hebben we honger! Heerlijk gegeten bij een mooi restaurant, mega veel eten. En even lekker zitten. We hebben zoveel gezien dat ik het niet eens meer weet. Het is net of je door een film loopt, het is zo bizar. Net of het nep is, maar wat is het hier prachtig! 

 

 

Leave a comment