Een week of 2 geleden besloot ik eens drastisch m’n kast uit te ruimen om alvast te wennen aan de kastruimte in het nieuwe huis. Omdat ik van een dubbele inloopkast naar een enkele wandkast ga en deze ook nog moet delen met vriendlief, leek het me een goed idee om alvast wat af te kicken. Gelukkig hebben m’n trouwe kastenbouwers (pap en m’n broertje Niek) weer een top inbouw kast gebouwd. Wat erg fijn is, want ik kan me geen leven meer zonder voorstellen..

Al met al zag ik dus op Pinterest het ‘French wardrobe’ plan. Het leek me een top plan! Je hebt een paar goede basic items die je eindeloos kunt combineren. Het kan met deze items niet meer mis gaan! Geen mode missers en miskopen meer! Dit klonk als muziek in de oren.. Alleen werkt het in het echt voor mij niet zo als het in theorie zou moeten.

Gelijk rukte ik de rol met vuilniszakken uit de keukenla en gooide alles wat niet helemaal in het ‘French wardrobe’ plaatje paste in de zak. Ondertussen was m’n kast best wel leeg (lees;  het paste bijna in 1 doos?!?!) en had ik bijna 8 volle vuilniszakken.. Toch kon ik dit emotioneel niet aan en pakte alles weer uit, sorteerde het op kleur en gooide dan maar alles weg wat niet paste of nog nooit gedragen was. Don’t worry! Ik heb het niet echt weg gegooid, maar deze zakken gaan naar de arme kindjes. Al twijfel ik sterk of ze nou echt in die glitter tops en hotpants gaan lopen.. Om het dan maar even niet te hebben over die colorblocking pumps..

Ik had mezelf beloofd dat ik sommige dingen wel mocht houden, ook al gingen ze echt tegen de regels in. Alles was perfect op de centimeter gevouwen terug in de kast. Op kleur en op soort, het leek wel een winkeltje. Ik was mega trots met mijn ‘prestatie’ (zullen we het maar noemen..). En zelfs m’n moeder schrok een beetje van het resultaat. Eenmaal alles op orde heb ik het weer lichtelijk bijgevuld met items die volgens de ‘French wardrobe’ echt in je kast moeten hangen.

Na 2 dagen ‘eindeloos combineren’ voelde ik me alweer het zelfde en begon het al te vervelen.. Misschien zit het tussen m’n oren omdat ik het idee heb dat ik nu weinig keuze heb.. Gelukkig kwamen er toen nog 2 ‘vergeten’ wasmanden vol met kleding die ik op het moment van het opruimen even niet had meegerekend. Eindelijk was er plaats voor mijn ‘wasmand garderobe’ en is mijn kast nu dus alsnog prop vol. Eind goed, al goed.

Wasmand garderobe: Dit is het deel van de kleding wat altijd netjes gestreken en gevouwen in de wasmand (met gebrek aan ruimte..) naast de kast staat, en waar ik al m’n basics uit vis iedere dag..

ee9cb8697fd20e23c4b6476e8d7c5542

 

 

 

Leave a comment