MEUBELSTRESS EN VERFROLLERS

Misschien is het je ontgaan.. Maar mijn vriend en ik hebben een tijdje terug een huis gekocht en zijn druk aan het klussen na een voorafgaande periode van veel discussies over het meubilair. Terwijl ik ons al zag zitten op een prachtige stoere geleefde cognac lederen bank met een prachtig patchwork vloerkleed en metalen details, grote lijsten met zwart wit vintage foto’s en een heerlijke mega grote leeftafel met retro stoelen (ook in cognac leder). Dacht vriendlief daar ‘net’ even iets anders over. Gewoon grijs, zwart, wit strak en gewoon stof, doe niet zo raar met je leer en je industriële rotzooi..

Dat was dus duidelijk. Daar ga je dan met je ontwerp. Eenmaal beland in een meubelzaak van zo veel vierkante meters dat je verdwaalt zonder plattegrond (en dan bedoel ik niet IKEA..) sloeg hij toe.. Binnen 10 minuten zag hij een bank die helemaal volgens plan was. Hij zat perfect, was van stof en had de juiste kleur en vorm (strakker kon bijna niet), verder kijken hoefde niet, als het aan hem lag was de bank besteld en gingen we weer naar huis. Na 2 uur rondlopen was die bank nog steeds ‘je van het’ en was er echt geen twijfel mogelijk. En dit is ‘m uiteindelijk ook geworden.

Ondertussen had ik een mooie cognac kleurige piloten lederen stoel gevonden die best oké stond met de bank. Hij een bank van stof, ik een stoel van leer. Iedereen blij.. Toen de eettafel (een grote kloostertafel van 2 meter 20, heerlijk! ) was gescoord kwam het volgende probleem.. De eetkamerstoelen.

Prachtige lederen stoelen stonden in de planning, binnen een paar minuten liep ik een prachtig exemplaar tegen het lijf. Ik ben makkelijk in beslissen, het is helemaal perfect of helemaal niks. Helaas deelde we deze mening niet en hebben we nog 3 weken gezocht naar ‘de perfecte stoel’ om vervolgens in een andere winkel zonder dat we het door hadden precies de zelfde stoelen te bestellen als de ‘liefde op het eerste gezicht’ stoelen van 3 weken geleden.

Toen alles eenmaal gekozen was en de sleutel was overhandigd gingen we als een wilde aan de slag. Het oerwoud werd gekapt, (Serieus, je moest gewoon ongeveer met een kapmes de tuin door, je zag niet eens dat we een tuinhuis hadden..) de groen/witte badkamer gesloopt en alles lekker fris gewit (na een hele dag met Charlotte peuteren aan vreselijk rot behang..). De wilde ideeën gingen niet helemaal zoals gepland. De magneet/krijt muur in de studeer kamer pakte natuurlijk niet op een structuur ondergrond en zo ook behang dus niet. Met pijn en moeite heb ik samen met mam het baksteen behangetje op de woonkamer muur gesmeerd wat er sneller af kwam dan dat het er op zat.. Daar ging de ‘bistro’ look die de kamer gezellig en authentiek ging maken. Dan maar een groen grijze muur (die iedereen gewoon grijs vind, behalve ik.)

Hier alvast een kleine reeks foto’s.. Te beginnen bij het begin. De donkerbruine vloeren, rook gele muren, groen witte badkamer en onze eigen jungle.

Iedereen super bedankt voor de hulp! 

1
3
15

 

 

5
image (18)
6
7
2

 

Heel erg in de verte zie je een deurtje.. Dat is het tuinhuis achter een enorme berg struiken.. Na weken hakken, zagen en zweten (ik niet hoor, de mannen hebben super hun best gedaan! Thanks!) kwam daar ineens een tuin.. 

12

 

image (16)
10
foto (12)
8
image (19)

 

  • reply curlycreative ,

    Goed bezig geweest meis. Wat een fijn plekje hebben jullie er van gemaakt!wij zijn nu een heel eind nog wat schilderen en laminaat en dan verhuizen….

    Xxx

    Leave a comment