BOSBRANDEN EN ZOMERMUZIEKJES

Als sommige nummers op de radio komen drijven gelijk die ene herinneringen naar boven. Misschien ligt het aan mij maar ik koppel altijd liedjes aan gebeurtenissen. Fijne en minder fijne, jeugd ‘trauma’s’ en vakanties.. Vanmiddag zat ik in de auto terug naar huis en hoorde ik ‘Clean Bandit – Rather Be’ wat me doet denken aan Thailand. Het uren zitten in de nachttrein en niet kunnen slapen. Ineens door een bosbrand rijden met de treindeur open en niemand die in enkele paniek raakt. Heerlijk op het strand zitten en drankjes doen, onder een vuurstok limbo dansen en andere grappen..

Meerdere liedjes doen me hier aan denken ‘Aloe Blacc – The Man’ , toen ik thuis kwam van de laatste avond op het eiland Koh Tao en m’n bed in plofte en gelijk in slaap viel na een leuke laatste avond die zich voornamelijk plaats vond in een of andere travestieten tent waar menig man een beetje bang van werd.. Ik heb geen idee waarom deze liedjes hier aan gekoppeld zijn.. Misschien omdat ik ze licht op de achtergrond heb gehoord zonder dat ik het door had?

Zo ben ik ooit op vakantie  (Ik was toen geloof ik 5 ofzo.. ) mijn jas kwijt geraakt. Ik had deze tijdens het trampoline springen uit gedaan en was deze vergeten. De volgende dag vonden we de jas terug, helemaal nat en vies. Onder dit jeugdtrauma (het was m’n favoriete jas dus ik vond het erg tragisch dat begrijp je..) hoort dan ook een tragisch liedje ‘Strani Amori’ van Laura Pausini.. Hoe ik hier in godsnaam bij kom blijft me een raadsel, ik luister deze muziek nooit? Maar soms komt deze ineens voorbij bij een restaurant (vooral bij de sushi op een of andere manier) en komt die jas weer in me op.

De enige herinnering die ik me echt kan voorstellen en best logisch is, is de eerste keer met een vriendin op Ibiza tijdens F*** ME I’M FAMOUS. Waar ‘This is what it feels like’ kwam, dit was toen natuurlijk de ultieme Ibiza hit en draaide ik helemaal plat. Dit top nummer doet me ook denken aan de tijd (ik lijk wel een ouwe doos nu..) dat ik nog in m’n eentje heerlijk in het strandhuis sliep en tot de zon onder ging lekker buiten zat met een boek, (toen nog) een sigaretje en een wijntje. Met het geluid van de zee en de zonnestralen door de lamellen wakker werd, ik naar buiten stapte en meteen over de zee keek. Ik at wat en maakte me klaar voor werk en reed met mijn dak open naar m’n werk. Heerlijk!

Al met al genoeg herinneringen met een mooi muziekje. Wat is jouw ultieme herinnering? Voel je vrij om te reageren 🙂

 

Leave a comment