Mijn geduld word iedere ochtend weer op de proef gesteld. Terwijl ik naar mijn werk rijd of snelweg moet ik een groot stuk door het dorp met de nodige obstakels. Lees; een gebrek aan vrachtwagen los plaatsen bij de C1000 dus standaard in de spits een opstopping van 10 minuten, verschillende moordende bochten waar zelfs 2 Smarts nog niet samen door kunnen, een handje vol van die handige uitritjes met een dooie hoek waarvoor de vaak missende alertheid ( hallo om kwart voor 8!) gelijk word getest.. En dan heb je ook nog obstakels die expres op de weg geplaatst zijn waar menig automobilist niet mee om kan gaan.

Je hebt bij dit obstakel verschillende types. De ‘ik rijd in een dikke wagen ik ga voor’ figuur, de ‘ik rijd langzaam op de obstakels af en maak een schijnbeweging en prop me er nog net tussen’ en de ‘ik doe net of ik niet zag dat jij er stond en rijd snel achter de 3 voorgaande auto’s aan en zwaai dan snel even’ persoon..

Van deze laatste heb je dan ook weer 2 varianten. De persoon die zich er handig tussen manoeuvreert en stil gaat staan omdat de voorgangers moeten wachten op een stoplicht of iets dergelijks en hierdoor voor een 3 dubbele opstopping zorgt. Die laatste kwam ik vanochtend tegen, en dat ook nog in combinatie met de ‘bedankt ehh!’ zwaai.. Het was verschrikkelijk.

Leave a comment