TERUG NAAR DE ‘COMPUTER TIJD’

Een fijn  zonnetje op de vrije zondag, ik probeer leuke status updates te lezen van mijn FB vrienden maar erger me dood aan alle ‘aanbevolen’ totaal niet aansluitende reclame. Van Nike running (wie heeft dat ooit bedacht? Ik haat rennen!) tot de Lepra stichting ( ja echt). Alles komt voorbij. Filmpjes die je niet wilt zien op je zonnige dag zoals een vechtpartij of een mishandelde kip, een mening over vluchtelingen waar dan vervolgens een hele discussie onder ontstaat en iedereen elkaar de huid vol scheld.

Het schijnt dat Facebook berichten laat zien die jij interessant vind, maar dat is bij mij dan nog niet helemaal gelukt. Er flitsen 100x foute RUMAG teksten door mijn scherm die ik ondertussen ook wel een beetje beu ben, want ik vind het een nogal hoog breezer gehalte krijgen, maar het blijft in mijn tijdlijn komen als onkruid. Of ik nou wil of niet.

Terwijl ik het een paar jaar geleden enorm irritant vond dat er hele emotionele drama’s op stonden over dooie hamsters en hoe mooi de zelf geknutselde steen hier voor wel niet was. Wat voor prachtig boeket er voor arme Harm de hamster was gekocht.  Zoek ik me nu rot naar een nutteloze status update. God wat mis ik die hamster updates of foto’s van luie katten. Ik werd net gewoon even heel gelukkig toen ik na een kwartier een foto tegen kwam van een kat met een snor.

Op dit moment is het ‘perfect life’ ding helemaal hip. Sport schema’s posten, ‘progress’ foto’s na honderdduizend squats, healthy food berichten met allemaal van die gezonde zaden. Niks aan! En ik spreek uit ervaring want na het zien van die happy healthy life berichten vroeg ik me af wat ik fout deed. Ik schafte al die troep aan maar zo happy als de foto deed geloven werd ik er helemaal niet van. Laat mij dan maar bolussen maken met lekker veel suiker en stroop. Heerlijk! En die foto er van, ja die kwam ook op Facebook! Niet gestyled met een bijpassende bloem op de achtergrond, het leek meer op een platgestampte drol, maar was wel lekker!

Misschien ben ik dat 24 uur per dag bereikbaar zijn wel gewoon een beetje beu. Men verwacht dat je binnen een minuut een antwoord geeft of een enorme grappige reactie terug reageert op je net geplaatste foto op Facebook. Vandaag heb ik een uur of 6 eens lekker niks gedaan op Social Media en ik moet zeggen dat het best lekker was.. Een beetje tekenen, muziekje luisteren en een lekkere kop koffie. Dat beviel veel beter dan de ´We love paarden´ pagina die steeds als aanbevolen voorbij komt omdat ik schijnbaar veel paarden fans als vriend heb. Misschien is het tijd voor een Facebook stop? Maar hoe moet ik dan mijn blog promoten? Hmmm..

Ik denk dat het helemaal niet zo slecht is om net als vroeger een ‘computer tijd’ in te lassen. Gewoon even een uurtje per dag alles checken en daarna weer offline, van je avond genieten, met vrienden afspreken en gewoon in het echt lekker bij kletsen. En die ene selfie die je die avond maakt met je vriendin… Nou vooruit dan, die zet je dan maar weer op Facebook…

 

Leave a comment