GOEDE VOORNEMENS EN BLAUWE PLEKKEN

Terwijl we aftelden alsof ons leven er vanaf hing,  alsof het nooit meer 12 uur ging worden, we knalden 2015 in. Er werden ‘nieuwe boeken’ begonnen (deze quote zag ik overal voorbij vliegen tussen de emotionele en lange jaar verslagen met berichten over hamsters die 2015 niet hebben gehaald en dat soort gelijke informatie die je toch niet wilt weten..), er werden goede voornemens aangekondigd. Ongeveer mijn gehele Facebook vriendenkring zou stoppen met roken en gaan sporten en al die bekende onzin.

Ik durf te wedden dat 90% hier van gewoon een sigaretje zit te roken terwijl ze dit lezen of straks met een bakje koffie nog een peukje opsteken. Ondertussen heeft de sportschool weer een hoop nieuwe sponsors ( de mensen die het goede voornemen hadden om te gaan sporten en nu vast zitten aan een jaar abonnement waar ze na de eerste week januari niks meer mee doen.), ik was daar vorig jaar zelf 1 van. Mijn voornemen was om dit sponsor abbonementje eens op te zeggen. Nou dit voornemen is in ieder geval al geslaagd. Geen sportschool meer voor mij!

En of dat nou zo’n goed voornemen is? Ja! Helemaal geïnspireerd door de sterren talentenjachten op tv  heb ik een andere sport gevonden waar ik veel plezier en ook vooral pijn aan beleef (Pole fitness) en wat goed vol te houden is. Nee dit is geen paaldansen zoals je in van die clubs ziet (zoals iedereen altijd denkt, ‘in hokjes denken’ kunnen wij hier in Nederland heel goed.), er is weinig sexy aan op dit moment (maar dat kan ook aan mij liggen natuurlijk). Ik voel me een soort van zeekoe die aan de sateprikker hangt waar van de armen het lijf niet kunnen tillen. Het is veel meer te vergelijken met turnen.. Meer dan ik dacht eigenlijk. Ik dacht ‘doe ik even’.. Zoals ik bij meerdere dingen denk maar dit was uiteraard weer niet het geval.

Na een uur klimmen en vallen ben je 4 dagen stijf en kan je nog geen arm optillen, zijn m’n knieholtes zwart/paars van de blauwe plekken en rek en strek ik me rot om een spagaat te kunnen volgend jaar.  Terwijl de mede danser met gemak in een spagaat zit (auw!), vraagt iedereen zicht af waarom ik blijf hangen in een iets te grote stap vooruit.. Nee, ik probeer niet met grote passen te lopen, dit is mijn soort van ‘spagaat’.

Eer de spierpijn weg is komt de maandag en beginnen we weer opnieuw. Helaas heb ik de lenigheid en de sportiviteit van mijn ouders dus zal dit wel iets langer duren voor ik het goed onder de (blauwe) knie heb. Maar het is fantastisch leuk om te doen en vooral ook heel erg zwaar.

Verder is er in dit jaar niks veranderd.. De rekeningen zijn er nog steeds en je 4G is in 2015 net zo slecht als in 2014. Echte helemaal niks veranderd dus, want nieuw ‘boek’ of niet, het blijft toch een serie boeken waar die slechterik weer in terug komt van het boek ervoor. Tenzij deze al is uitgeschakeld, maar dit gebeurd dan meestal op de helft van het boek zodat er weer een nieuwe slechterik komt waar we met een cliffhanger het boek kunnen sluiten en weer een nieuwe kunnen openen.

 

Pole Dancing Safety Tips - these are nice but I just abide by one rule in pole. DON'T. LET. GO.

 

 

Leave a comment