Hij staat al helemaal te shinen, mijn boom. Het is nu december dus mag ik er voor uit komen.. Stiekem staattie er al weer 2 weken, want ik kon niet wachten! Ik doe dit jaar niet mee met sinterklaas en het (zwarte/witte/geele/paarse?) pieten gezeik. Geen gezeur, gewoon de boom in huis, wat heerlijke glitters en natuurlijk lekker veel ballen, glittervogels, bellen en ander kitch glitter spul er in, en we zijn klaar voor de kerst!

Terwijl heel Nederland nog aan het discussiĆ«ren is over welke kleur Meneer Piet nou moet hebben, ben ik gezellig met Mariah Carey en Michael Buble de boom aan het optuigen.. Dit gaat natuurlijk gepaard met wat ‘he bah wat jammer’ en ‘jakkes wat vervelend nou’ .. Maar dan even anders.

Omdat ik ooit een grote kerstboom wilde (want mijn kleine boompje viel om uit ellende, hij kon al die versiering niet aan..) heb ik de boom van mijn tante ooit geadopteerd. Het is nog steeds m’n schatje en hij staat dan ook al trouw ieder jaar te glitteren aan het eind van het jaar. Ik val dan ook onder de categorie mensen die de boom veel te vroeg zetten en pas weg halen als de truien weer de kast in kunnen. Iemand van het luie kerstsoort zullen we maar zeggen.

Hij is dan niet de mooiste, maar hij doet het nog steeds.. Hij en ik, wij worden samen oud.. De ouderdom slaat wel wat toe, hij heeft wat naald uitval en mist een poot, maar daar door is hij niet minder leuk.

Terwijl ik ‘m behendig in zijn vaas til (want zonder poot kan je niet staan, dus dan maar wat hulp van buitenaf) waar de stenen van vorig jaar nog in zitten en waarschijnlijk van het jaar daar voor..( en nog valtie 2x per week om..) Staattie weer als nooit te voren! Wat hulp en steun aan de kast en de muur.. Maar hij staat!

Lampjes , glitters, ballen en bellen er in en hij straalt weer als van ouds! Ieder jaar staat hij weer voor me klaar en wil ik ‘m weer opnieuw versieren.. Met alle gevolgen van dien. Mandjes vol met nieuwe kersttroep wat ik totaal niet nodig heb. De Action, Xenos en de Intratuin zijn tijdens de kerst mijn grootste vijand. (De vijand van mijn portemonnee dan) Ieder jaar bezoek ik weer een kerstmarkt en komt ik met onnodige troep thuis.

Houten sneeuwpoppen die rook uit een pijpblazen (hier kan je wierook in zetten, de rook blaast hij dan uit), rendieren beeldjes, kerst dekbed overtrekken matchend bij de boom. Zelfs de kussentjes moeten er aan geloven en zijn deze maand voorzien van glitters.

Dit weekend ga ik weer naar de kerstmarkt, samen met vriendlief die nog niks af weet van al deze kerst shopwoede die zich daar gaat afspelen. Maar ik ga proberen om me in te houden.. Maar als dat net zo’n succes is als stoppen met roken, bereid je dan maar op het ergste voor..

Leave a comment