BACKSTAGE FOTOSHOOT: WOESTE ZWERVERS IN EEN VERLATEN SPOOKDORP

IMG_9428

Het is weer een tijdje geleden dat ik een blog heb geplaatst, want we zijn druk. En dit keer echt. Naast een hoop gewerk ben ik een eigen kledinglabel gestart die ik verkoop in een webshop. Een heleboel geregel en gedoe maar vooral heel leuk! (Soms dan) Naast alle tegenvallers is er 1 ding dan toch mee was gevallen, de levering was op tijd binnen!

Vol enthousiasme pakte ik de kleding uit.. Maar Amanda zou Amanda niet zijn als ik natuurlijk weer  in chaotische toestand allemaal verkeerde dingen had opgegeven bij de drukker. De kledinglijn is dus een beetje anders dan ik eigenlijk had bedacht. De volgende dag stond de fotoshoot gepland in het Belgische dorpje ‘Doel’.  Anne zou de foto’s maken en de locatie zou super zijn. Ik gooide last-minute alles in een grote strandmand, op hoop van zegen dat ik alles mee had.

Na een autoritje met wat stops bij het tankstation (natuurlijk voor eten) leek het net een soort mini vakantie. Eenmaal aangekomen op bestemming kon het feestje beginnen. Anne had haar vriend George meegenomen die vooral kwam door het woordje ‘spookstad’ wat in combinatie met Doel erg bekend is.

IMG_9362

Auto geparkeerd, tijd voor een rondje door het dorp om mooie foto spots te ontdekken. Eenmaal wat leuke spots gevonden en wat huisbezoekjes verder kon de shoot beginnen! Na wat shots in kapotte huizen kwamen we al snel aan bij de laatste 3 foto’s.

IMG_9807

Een prachtige grote villa stond langs de weg naar ons te ‘roepen’. Hier moesten we naar binnen! Eenmaal binnen gekomen en omgekleed konden de laatste foto’s beginnen. Toen ik eindelijk was geïnstalleerd in de juiste positie (ondertussen deden al m’n spieren pijn van het aanspannen en draaien en keren) en de eerste 5 foto’s waren gemaakt, hoorden wij een man gillen.

IMG_9821

En daar stond hij dan, een verwilderde man met woeste grijze baard, een petje en vooral erg veel, of beter gezegd, geen tanden. De enige tanden die hij nog had waren nog doder dan mijn hamster die ik 10 jaar terug begraven had.  Hij gilde dat we gek geworden waren en dat het privé eigendommen waren en er allemaal asbest in de huizen zou zitten. De beste man was 1 van de 3 bewoners van het dorp en was waarschijnlijk al morsdood geweest als het dorp vol zat met asbest. Maar goed, braaf als we zijn gingen we het huis uit en zeiden we sorry. Hier was hij het duidelijk niet mee eens want meneer begon met zijn auto een soort van ‘dreigend’ achteruit te rijden in een poging om ons omver te rijden met z’n bijna uit elkaar vallende scheurijzer.

IMG_9863

Als de auto mij had geraakt was eerder de auto in  100 stukken dan ik, maar dat ter zijde. Nadat we de man hadden afgeschud gingen we naar de volgende locatie. Een oud tankstation. Super mooie graffity en een prachtige belichting. Er waren nog meer mensen die foto’s aan het maken waren van een auto. Na een paar foto’s vroegen ze of ik even op de kap wilde gaan liggen voor een foto, want dat had wel een leuk effect.

Ik die kap op met heel de handel, we zagen de lol er wel van in. Tot er weer een paar zwarte tanden de hoek om kwamen flitsen. Daar was hij weer.. Terwijl hij wild zwaaiend naar ons gilde dat het nu al de 2e keer was en hij de politie wel eens zou gaan bellen had hij versterking ingeschakeld. Een best jong stel in een auto schreeuwden en krijsten uit de auto dat het privé eigendommen waren en dat er overal stond dat we het niet mochten betreden.

Wij het hele terrein afgezocht naar een bord, maar niks te bekennen. Dit waren waarschijnlijk de rest van de inwoners die het wel een beetje beu waren, al die toeristen. Eenmaal weg gevlucht was er zo een abrupt einde gekomen aan de fotoshoot. Gelukkig hadden we net alle setjes er op.

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk het op www.30junee.nl

blog banner
  • reply marleen hermans ,

    Hihi die Amanda..superleuk voor je die eigen kledinglijn..succes ermee hoor!

    Leave a comment