DE UITGESCHEURDE ROK EN SPOOKRIJD ROUTES

Dat ik een redelijk impulsief persoon ben is ondertussen al bekend. Zo hadden we het goeie idee om er weer eens een weekendje vandoor te gaan. Want we hadden wat te vieren! Eigenlijk hebben we altijd wel wat te vieren, deze keer vierden we dat ik zo’n goede vriendin was geweest, lief!

Zaterdag ochtend was aangebroken en ik gooide snel al m’n spullen in een grote strandmand, wat eten mee en op naar Djami. Terwijl ik vol enthousiasme mezelf in een short had gehesen en Djami de deur open deed, zei haar gezicht alweer genoeg.

Ik verwachtte tropische temperaturen, Djami een woeste sneeuwstorm. En dan maar  zeggen dat ik pessimistisch ben, dit kan je dus vanaf nu nooit meer zeggen Djami.. Dat je dat even weet! Terwijl Djami met lichtelijke angsten de auto in stapte en de TomTom instelde moest ze er toch echt aan geloven.. 2 en een half uur rijden naar Duitsland en dan nog in de auto met iemand die meer (lichte)  car crashes op haar naam heeft staan dan de gemiddelde 20 jarige. Combineer dat met een playlist van 50cent, Gyptian en P-Square in combinatie met Iggy, Gerard Joling en Roy Donders en de hell is compleet.

1907722_678010462280129_4943175998004522304_n

Gelukkig na heel veel stops (want ja.. HONGER!) zijn we toch goed aangekomen. Dwars door de stad waar bij ik even iets te laat door had dat er stoplichten stonden op iedere hoek, sorry! De parkeergarage overleefd waar achteraf bleek dat ik de auto had geparkeerd op een parking voor zwangere vrouwen. Vandaar al die ruimte! Ingecheckt in m’n beste Duits, goeie kamer.. Helemaal tevreden dus.

936665_678010445613464_2422751810301964253_n

Op weg naar de stad opzoek naar blarenpleisters.. Vraag dat maar eens in het Duits! Dan dacht je dat Engels een drama was, dan heb je Duits nog niet gehoord! Ik ken alleen de belangrijke dingen in het leven in iedere taal.. Het bestellen van eten kan ik namelijk vlekkeloos in het Engels, Duits, Turks en Frans. Het is maar net waar je interesses liggen zullen we maar zeggen.

Na het scoren van de blarenpleisters konden we door naar de Primark. Terwijl ik diep ademhaalde liep ik naar binnen, de laatste ervaring met deze winkel was namelijk alles behalve fun. Een winkel vol prulletjes die na 1x dragen in 100 stukken liggen, tel dat samen met een horde wilde vrouwen die graaien alsof er ergens een miljoen euro ligt verstopt en de bende is compleet. Maar dit keer viel het mee, en dat op een zaterdag! Ik ben Djami ook maar 12 keer kwijt geraakt in 3 uur tijd dus de schade bleef beperkt. Afgezien van de 3 rondjes passen (je mag namelijk maar 8 items per keer) heb ik maar 2 shirts gekocht en een clutch.. Ik leek wel een (echte) vrouw!

Ik nam me voor echt helemaal niks meer te gaan kopen en protesteerde om nog 1 winkel in te gaan. 5 minuten later stapte ik de Douglas uit met een Coco Chanel Mademoiselle deodorant en een bijpassende hair mist. Totaal overbodig.

Daarna lekker eten bij de Pizza boer waar we (na bestelling) er achter kwamen dat je alleen met contant kon betalen. Wie heeft er nou nog contant?! Ik dus opzoek naar de bank die later gewoon in de muur van het restaurant bleek te zitten. Moest ik een soort deur binnen die niet open ging en stond ik daar dus weer als een typische blonde vrouw steeds opnieuw stapjes naar voor en naar achter te doen.. Net zo lang tot de deur open ging, wat dus niet ging gebeuren. God zij dank kwam er een aardige Duitser die namelijk wel snapte dat je je pin pas in de muur moest stoppen om de deur te openen. Ja wist ik dat.. Rare gewoontes hier, al die veiligheid!

Eenmaal geld gescoord en 4 pizza’s verder (ze hadden door het geld incidentje namelijk 2x de bestelling opgenomen) gingen we terug naar het hotel om ons ‘even’ op te frissen.. Wat bij Djami gelijk staat aan 2 uur lang haar doen, outfit changes en make-uppen. Terwijl Djami haar nieuwe top paste en de draadjes ‘even’ wilde afbranden met mijn aansteker, vloog natuurlijk bijna de gehele top in de fik. Vooral niet luisteren naar mijn advies om de top even uit te doen, is nergens voor nodig! Pijn is fijn.

10526007_678010425613466_22731034903595426_n

Eenmaal ready to go vroeg we aan voorbijgangers waar het leuk is om uit te gaan waarop het meisje zei: ‘You like black music right?’  Alsof ik het uitstraalde.. En ik maar denken dat ik sneaky m’n 50cent en P-Square kon draaien in de auto zonder dat ook maar iemand het door had dat ik het eigenlijk oprecht leuk vind. Ik was dan ook echt oprecht beteuterd toen het bleek dat Snoop Dogg een week na ons vertrek in Ibiza kwam optreden.. Maar dat ter zijde.

Wij dus de aangewezen route gevolgd onder het genot van een berg smoothboys in veel te grote auto’s die al toeterend en zwaaiend voorbij reden. Dit schijnt de nieuwste truc te zijn hier om contact te leggen.. Al zeurend over hoe saai het wel niet was omdat er niks was, besloten we maar een groep zatte mensen te volgen..

Bleek het dat wij rechts gingen waar we dus precies links moesten en op 10 meter afstand alle cafe’s en clubs in 1 straat waren verzameld.. Het richtingsgevoel is dus nog steeds niet veranderd..

Eenmaal aangekomen bij ons ‘black music’ café zagen we vooral veel Duitsers verkleed in dezelfde outfits.. Verveeld dronken we onze cocktail op en besloten een kroegentocht te gaan doen. Eenmaal bij het volgende café beland zat er een grote groep Duitsers die het leuk vond om ons erbij te roepen. Terwijl ik Djami achter me aan trok die met frisse tegenzin ging zitten, werd ik al bij 1 bil op de bank ongeveer besprongen door een zichtbaar niet zo blije dame die wild aan de arm van haar (schijnbaar) vriendje trok om hem zo snel mogelijk van de bank te verwijderen.. ‘NOOO NOOOO F*** U Don’t touch my boyfriend!’  Ehm.. Oke?

‘Hi nice to meet you, this is my girlfriend so don’t worry’ .. En de vrouwelijke kant was weer opgelucht en de mannelijke kant verbijsterd.. Deze ‘Dit is mijn vriendin’ truc werkt na al die tijd nog steeds perfect om te vluchten, zo ook deze keer.

Na een aantal cafés belandde we in een Mexicaans café, de laatste hoop.. Ik dronk wat en liet mijn (hoe kan het ook anders) telefoon vallen.. Vanaf dit moment ging alles totaal de mist in. Ik pakte mijn telefoon, scheurde finaal uit m’n rok, en als ik dan bedoel finaal bedoel ik ook echt dat bijna de gehele split tot halverwege m’n derrière (laten we het classy houden) was open gescheurd. Wat een drama! En het was nog maar kwart voor 12.

Ik maakte snel van mijn chique kokerrok een Jenny from the block skirt met een hoge split aan de zijkant. Been er uit en gaan! Vanaf toen raakte we aan de praat met de 2 mannelijke versies van onszelf. Dit kon natuurlijk niet anders als mis gaan of heel leuk worden. We besloten mee te gaan naar een ‘local club’ en vertrokken weer toen het licht was. Ondanks dat mijn Duits enorm belabberd is en Djami niet verder komt als Gutentag! Was het een gezellige avond.

10550844_678010415613467_8223760142351538389_n

Eenmaal in bed werder we 2 uur weer wakker om vervolgens te ontbijten. Terwijl ik het gehele ontbijtbuffet op m’n bord probeerde te proppen nam Djami met veel moeite een stukje fruit, sloopte daarna de koffiepot en nam een hap van een smerige muffin. Eenmaal uitgecheckt besloten we nog wat rond te lopen en daarna naar huis te gaan. Gelukkig deed de navigatie het niet dus reden we op gevoel naar de snelweg..

Toen de navigatie bereik had bleek mijn gevoel weer precies de verkeerde kant op te gaan en zaten we totaal aan de andere kant van de stad. Omgekeerd midden op de weg en gaan.. We besloten om ‘even’ te tanken in België en reden (schijnbaar) langs het tankstation, helemaal een dorp in bij de haven. Reden het gehele dorp door naar het ingevoerde adres.. Bleek het door mij ingevoerde adres een snackbar te zijn in plaats van een tankstation.. Het kon ook niet anders natuurlijk.

Eenmaal het tankstation bereikt wilde ik terug draaien om de snelweg op te gaan.. Tot ik opeens ontdekte dat het stoplicht helemaal geen licht had en tegen Djami zei: ‘ Echt weer Belgische stoplichten hoor! Wie doet dat nou zonder licht?!’  … ‘ Ehm Amanda je bent aan het spookrijden nu..’

Je zou het bijna niet geloven maar we zijn heel thuis aangekomen en hebben alweer een nieuwe trip gepland! Aankomend weekend gaan we weer lekker naar Amsterdam om naar de Gaypride te gaan. Heb er nu al zin in!

 

Tot volgende week!

10527294_678010375613471_3908359876417687893_n

Leave a comment