VOETBAL EN OVERSPEL

Het blijft een dingetje dat voetbal… Eigenlijk vind ik er normaal gezien niet zo veel aan maar als Nederland speelt zit ik wel weer in vol ornaat voor de tv natuurlijk geheel in het oranje. Gelukkig zat ik gister avond met echte kenners op de bank die er weer prachtige quotes uit gooiden zoals;  ‘Ja ik heb er geen verstand van hoor, die corners en dat overspel.’

Niet door hebben dat het over een buitenspel gaat, ik bedoel.. Al die voetballers doen naast buitenspel ook gewoon aan overspel, dus wat is het verschil? Gewoon kijken en vol mondig ‘JA’ zeggen als pa binnen komt en vraagt of wij in het wit spelen.. Mam die heel hard ‘Jaa jongens kom op!’ gilt als ze eigenlijk naar onze eigen doelman schieten zodat hij de bal weer netjes terug kan schieten het veld in.. Vergeten dat ze na de wissel natuurlijk aan de andere kant moeten scoren en dan heel zuur kijken als ze de ‘verkeerde’ kant op rennen (wat eigenlijk de kant is waar ze moeten scoren)  en dan keihard; ‘SUKKELS! De andere kant op!’ roepen..

Whatsappen over dat het team eigenlijk maar zwaar tegenvalt, puur beoordeeld op de looks natuurlijk.. Waar op mijn vriendin de vraag stelt; ‘Is er nou 1 uit? Want hij zei dat er maar 10 stonden ofzo..?’ Waar op ik antwoord: ‘ Ja hallo de 11e staat in het goal, duh!’

Ja.. Het was weer een avondje vol voetbal kennis.. En dan te bedenken dat ik zelf nog een jaar gevoetbald heb, kan je het voorstellen? Nee , niemand. Iedereen is in pure shock als ik mijn korte voetbal carrière uit de doeken doe. Terwijl we wel kampioen werden gelijk de eerste keer enik na iedere wedstrijd blauwe plekken op m’n benen had van het omver schoppen van de spits. Ja het is bijna niet te geloven maar ik had zelfs een voetbal shirt laten maken met m’n eigen naam er op.

Dit was slechts een fase, net zoals ik wel meer ‘sport fases’ heb die nooit langer duren dan een half jaar.. Maar dan is het meestal omdat ik lid ben van een sportclub en ik het dan niet kan afzeggen.. Ik moet trouwens nog steeds m’n sportschool abonnement opzeggen. Ik sponsor ondertussen al 2 jaar de sportschool. Nooit gaan we er heen en als we dan gaan, zitten we vooral voor de sportschool van de zon te genieten. Dan heb ik toch nog een beetje het gevoel dat ik iets goeds heb gedaan.

Ondanks de mensen om me heen met veel expertise, was het wel een mooie wedstrijd.. Want wie had ooit gedacht dat we zo dik zouden winnen?

‘Ja geen idee ik heb er niet zoveel verstand van , dat overspel enzo..’

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment