unnamed (3)

Impulsieve dingen zijn altijd het leukst.. En dat blijkt maar weer, want dit weekend ben ik met Djami een weekendje naar Amsterdam geweest en het was weer hilarisch! We ging het hele eind met de trein,  gelukkig eerste klas want je weet hoe een hekel ik heb aan treinen.. Maar hier had ik een stopcontact dus dat verzachtte de pijn. Eenmaal op plaats van bestemming bleek er iets mis te zijn gegaan met de boeking. Het hotel was vol dus ik zag ons al zitten in zo’n bruine herberg met vieze slaapzakjes..

Na Thailand was m’n smetvrees weg, maar deze is er langzaam weer terug in geslopen. Gelukkig werden we overgeplaatst naar een hotel midden in de PC Hooftstraat.. Dit vond ik natuurlijk enorm vervelend, dat snap je. We werden per Mercedes (het gaat om details he) naar ons nieuwe hotel gereden en waren door een foutje van een 2 sterren hotel naar een 4 sterren hotel gepromoveerd. Begint niet slecht dacht ik zo.

10262123_708961682498835_8451678611261511296_n

Eenmaal alle spullen in de kamer te hebben gedumpt gingen we maar eens naar de ‘Vintage per kilo’. Daar werd het weer erg duidelijk dat ik geen fan ben van ouwe rommel, hoe ‘fashionable’ het ook is. Ik vind het gewoon een vies idee, plus dat het altijd enorm naar natte hond stinkt bij zulk soort winkels.. Ook al zitten er best leuke dingen bij, ik kan het gewoon niet aan. En dan te bedenken dat ik m’n desinfecterende middelen was vergeten. Ik heb dus dan ook zo min mogelijk aangeraakt en alleen ‘ja’ en ‘nee’ geschud op de dingen die Djami uit het rek viste.

unnamed (2)

 

Geen kleding gescoord (ja ook Djami kon het niet aan)  maar Djami wel een vintage Hermes tasje.  Na al het Vintage geweld was het al weer tijd om te eten en ons klaar te maken om een avondje te stappen in Amsterdam. Na wat mooie selfies met de gratis hotel badmutsjes (dit moest natuurlijk dat snap je) en een heleboel haarlak en outfit changes, waren we er klaar voor. Het Leidseplein moest volgens de app heel dichtbij zijn. We liepen en liepen tot ik besloot om eens te kijken op m’n app.. Bleek het dus dat we er al zo’n kilometer voorbij waren gelopen..

unnamed

Laten we zeggen dat Djami (en ik stiekem ook hoor) het richtingsgevoel van een ei heeft en ik een slecht werkende kaarten app op m’n iPhone.. Al met al zijn we er toch gekomen, en hoe! Ik treed verder niet in details over de stap avond, maar het was hilariteit alom. De dag erna besloten we eerst te gaan ontbijten en dan uit te checken.. Natuurlijk duurde alles weer veel te lang en waren we alweer verdwaald en kwamen daardoor 1 minuut voor uit-check tijd in het hotel. Snel alle spullen in de tas gooien en gaan!

unnamed (1)

Een middagje PC Hooftstraat en wat kleine leuke winkeltjes bezoeken.. Ondanks dat ik het helemaal gehad had met de vintage hype gaf ik een leuk klein winkeltje toch nog de kans.. En ik ben zo gelukkig dat ik dat gedaan heb! Daar hingen ze dan.. De designer sjaals. Ik rende er naartoe alsof mijn leven er vanaf hing en griste wild door alle sjaals heen. En daar wassie dan.. m’n nieuw liefde! Een vintage Christiaan Dior sjaal in het groen met oranje print. De sjaal is van heerlijke soepelvallende zijde en de logo’s van Dior zijn subtiel verwerkt in de rand van de sjaal (ik houd niet zo van de mega logo artikelen). Ik was helemaal verkocht! Ook Djami heeft een leuke vintage sjaal gescoord van Chanel met een soort ‘pop art’ achtige print.

Dit maakte ons weekendje natuurlijk helemaal af! Na de shopping trip besloten we op tijd terug te gaan omdat er nog een helse treinrit te wachten stond.. Djami, thanks voor het leuke weekend! I loved it!

instatje

 

 

  • reply darkwasheddenim ,

    Hi Amanda,

    Leuk om de belevingen van jou en Djami in Amsterdam te lezen. En de vintage Dior sjaal kan je zeker wel als één van de hoogtepuntjes bestempelen. 😉 Hij staat je super!!!

    Liefs Fons & Dennis

    Leave a comment