Je kent het wel, de zomer komt weer.. Je bent melkflessen wit, je lijf heeft nog steeds last van het diner van afgelopen feestdagen. Die al ongeveer 5 maanden geleden waren, maar je hebt ook dit jaar je goede voornemens niet waar gemaakt dus de vetjes stapelen gewoon op. Ieder jaar besluit je weer je leven en je gezondheid te verbeteren, zo heb ik dit ook ieder jaar.. Terwijl ik in januari weer een week m’n best doe en knal bruin zie door de zonnebank en spray tan, ben ik daarna weer gewoon net als altijd veel te lui om dit allemaal te doen.

Dan komt dat verdomde zomer seizoen weer, en dan heb ik spijt dat ik dit alles niet gedaan heb. Die van mij begon deze keer wel heel vroeg door m´n reis naar Thailand. Al die bruin gebakken mensen daar die al weken in de olie liggen, daar kon ik met m’n spray tan niet tegen op… Gelukkig is ´zo wit mogelijk´ het Aziatisch schoonheidsideaal dus was ik voor hun nog een echte beauty ook. Dat was dan weer een geluk bij een ongeluk. Ook na die weken in Thailand ben ik amper verkleurd.. Het was zelfs zo erg, dat toen ik ging vervellen, de kleur onder die vellen gewoon precies dezelfde tint had. En dan zit je daar bijna een maand?!

Al met al ben ik dus een lichtgevend spook en is m’n body ook totaal niet bikini ready. Nou heb ik niks te klagen met m’n maatje 34, maar je hebt toch altijd van die vetjes net op de verkeerde plek die je eigenlijk liever toch wel weg wilt. Helaas heb ik het atletische talent van m’n ouders meegekregen en zal ik dus nooit bikini ready worden.

IBIZA

Goed, nu even waar het dus over ging; bikini crisis. Je staat in dat hok met onflatterende lampen, spierwit met je’ love handles’ en al de rest van de ‘love’ wat je te danken hebt aan het Kerstdiner. De broekjes zijn te klein en de bovenstukjes te groot. Ik had liever gehad dat m’n bovenstukje een maatje groter moest dan altijd weer dat broekje. Maar het is altijd net niet helemaal zoals je het wil. Want ja, iemand met krullen wil ook meestal stijl haar en iemand met stijl haar wil krullen.

Terwijl je daar met je onflatteuze bikini staat, komt de verkoopster ook nog even kijken naar de ‘geweldige’ bikini. Ze liegt nog even dattie echt perfect staat, ‘echt werkelijk als gegoten!’. Gelukkig weet je zelf ook wel beter en ga je door naar de volgende bikini. Weer niks! Daarbij heb ik ook totaal geen idee welk model bikini mij goed staat dus pas ik oneindig lang tot ik alle modellen heb gehad. Omdat de bikini’s die ik zie eigenlijk nooit helemaal leuk zijn hoe ik wil, ben ik voor jullie opzoek gegaan. Gewoon, om jullie de ellende te besparen, lief of niet?!

Mijn persoonlijke tip is sowieso: Neem voor je gaat bikinishoppen een zonnebankje of een spray tan, dan staat die bikini gelijk wat leuker.

BORN TO BE WILD

 

 

 

 

 • reply annaxsophie ,

  • reply annemieke ,

   Hoihoi,

   Leuke blog!
   Mag k vragen welke bruiningscreme je gebruikt voor je gezicht?
   k gebruik zelf voor armen en decolleté van Dove. Maar voor t gezicht ben k bang dat k oranje word haha.
   Of ga je altijd onder een spray?

   Grts

   • reply 30juneeAmanda ,

    Hi Annemieke,

    Dankjewel! Leuk om te horen 🙂

    Ik gebruik spraytan van Yucee (moet je maar even googlen). Daarmee spray ik mezelf in en dan gebruik ik zo’n handschoentje om het netjes te verdelen. Ik ben er erg tevreden over!

    Groetjes,

    Amanda

    Leave a comment