VAN MOSSELBOER NAAR SUPERMODEL

Toen ik  het wekelijkse hoogtepuntje aan het uitzoeken was bedacht ik me.. Waarom hebben we hier niet zulke mannen? Het antwoord ik heel simpel, simpeler dan ik had verwacht. We hebben ze! Echt? Ja echt! Maar ze willen er niet zijn, dat is het hele punt! Geloof het of niet maar tussen al die boere pummels zitten best wat ongepolijste diamanten. Nou oke, dat is misschien wel iets te optimistisch, maar een zirkonia zeker!

Het hele probleem zit in de boere gedachtegang van ‘doe maar gewoon’. Mannen hier denken dat je automatisch homo bent als je goed gekleed bent als man zijnde. En daar zit de angst nou net.  Want stel je voor.. Dat ze je nou niet leuk vinden of denken dat je vrouwelijke trekjes hebt! Who cares?! Neem een voorbeeld aan David Beckham, het pareltje van afgelopen maand. Zien jullie daar vrouwelijke trekjes?! Maar wat we wel zien is stijl. (Natuurlijk wel even door de wasstraat gegooid door vrouw Vic, maar de stijl is er.)

En als we dan zo ver zijn dat ze zich gaan richten op kleding, komen de meest wilde kledingkeuzes aan bod. Fel gekleurde sneakers, (kan leuk zijn.. maar in de meeste gevallen heeft het een soort ‘kleuters going wild’ effect) overdreven kettingen bomberjacks en nektasjes.. Nee heren dit is niet de look die wij vrouwen voor ogen hadden. Ik in ieder geval niet.

Op Instagram volg ik als een soort addict alle ‘men with style’ accounts die ik kon vinden en zie dat ook daar alle vrouwen hysterisch elkaar taggen onder de foto (ik ben er hier 1 van, sorry) met bijpassende teksten die ik maar uit dit stukje houd voordat het straks als ongepast word gerapporteerd. Het punt is dus; vrouwen willen mannen met stijl. Het probleem is; mannen denken dat ze stijl hebben met harde gel stekels waarbij je de hoofdhuid er door ziet schijnen. Kotters in de oren en jouw favoriete dorp in een soort Efteling letters op je rug laten tatoeëren, of je favoriete voetbalclub natuurlijk. (om daar dan vervolgens om te knokken als iemand het daar niet mee eens is.)

Het lijkt me heerlijk om alle potentiële diamanten een make-over te geven. Zou een leuke zijn voor rtl? Anyway..

Aanschouw nu de stijl waar wij als vrouwen massaal op reageren en taggen. De plaatjes die we doorsturen via whatsapp, die we instellen als achtergrond van ieder mogelijk apparaat. Dit is wat we zoeken…

Valt het jullie nu ook op dat eigenlijk alle mannen die goed gekleed zijn er beter uit zien? En GEEN geplakte gel haren hebben?!

CLASSY AND FRESH
A Well Suited Gentleman - Perfect Private Practice Attire. However, I myself found that that sweater is, well, not suitable in some ways.
Suspenders and jeans
 • reply Tim ,

  Het antwoord is heel simpel: mannen zijn meer op zoek naar comfort dan perfectionisme.

  Zelf voldoe ik niet aan je ideaal van ‘stijl’. Noem het eerder verzorgd. Mijn haar is geen gel-bom en ik draag geen fel-gekleurde schoenen. De meeste beschrijven mijn kleding-stijl als surf-achtig. Nee, ik draag niet alle dagen in zwembroek en waterschoenen. Enfin, je begrijpt het.

  Hoe dan ook, de meeste mannen zijn gewoon niet bezig met ‘perfectionisme’. Lifestyle heeft we. veel invloed op kleding-stijl. Als ik ‘hooligan’, ‘nerd’, ‘punk’, ‘turk’ of ‘boer’ noem, weten jij en ik precies hoe elk zich kleed. Erg stereotypisch, maar realiteit. De comfort om bij een groep te horen is veel aantrekkelijker dan de perfectie die vrouwen in ons zoeken. En gedrag en kleding is gewoon een gevolg daarvan. Dat geld overigens net zo goed voor vrouwen.

  Gelukkig trekt het grootste deel bij in adolescentie, deels omdat iedereen in die periode hun horizon verbreden en gaan ontdekken.

  Overigens, dat ideaalbeeld wat geschetst word in bovenstaande foto’s is wellicht geschetst door een vrouw, zodat de foto’s zo aantrekkelijk mogelijk zijn. Net als dat Vic de stijl van Beckham heeft verbeterd.
  Degene die wél stijl hebben, zijn meestal (ik herhaal: meestal) de types die erg veel belang hebben om goed over te komen bij de meiden, of bij andere mannen natuurlijk.

  Hopelijk heeft iemand aan deze inzage in het mannelijk denken en doen. Ik wens je erg veel succes met de zoektocht 🙂

  • reply 30junee ,

   Hi Tim, bedankt voor je reactie!

   Het is zeker waar dat mannen meer voor comfort gaan. Maar je hebt comfort en comfort.. Je kan er tegenwoordig ook super leuk uit zien in iets wat comfortabel zit.. En wat is het ‘comfort’ van gel als je gewoon naar de kapper kan en een goed kapsel kan laten knippen wat je even goed wrijft, of met een klein beetje wax in model brengt..

   Ik ben van mening dat als je gel gebruikt, je er wel degelijk mee bezig bent.. Maar of het nou net flatteus is.. Dat is natuurlijk een ander verhaal 😉

   De gebruikte plaatjes zijn natuurlijk een kleine greep uit wat ik als ‘stijl’ zie.. Een leuke trui/hoodie met een stonewashed jeans kan namelijk ook leuk zijn. En ik vermoed ook dat dit is gestyled door een vrouw haha. (Behalve 1,3, 9 en 10.. Dat is een bekende modeblogger)

   Hier wil ik alleen mee aangeven hoe de gemiddelde vrouw een man graag zou zien, het is een richtlijn en een gedeelde (ben ik ondertussen achtergekomen) mening, dus neem het vooral niet te serieus allemaal.

   Maar nu ben ik natuurlijk wel benieuwd hoe je eruit ziet na je omschrijving 😉

   • reply darkwasheddenim ,

    Hey Amanda,

    Wat heb je dit stuk weer heerlijk geschreven ik lag in een deuk! 😀

    Liefs Fons

    • reply Tim ,

     @Amanda Zal ik mijn ‘stijl’ maar omschrijven dan? Van top tot teen:

     – Donkerbruin haar gedaan zoals meneer op de eerste foto, maar laat het volgende week knippen, nét te kort om er iets mee te doen. Waarom? Mijn haar groeit met mach 3 en ik vind elke drie weken vaak zat.
     – Ooit had ik lenzen, maar daar kreeg ik later last van, dus heb nu zo’n mooie dikke nerd-bril die perfect past bij mij gezien m’n baan en intresses. In eerste instantie wou ik een nog grotere bril á la Paul Rabbering, maar dat kon niet met mijn sterkte.
     – Niet genoeg haargroei voor een nonchalante baard, dan maar silky smooth.
     – Torso bekleed met een overhemd, vest of sweater. Meestal opgestroopte mouwen. Warme dagen soms een shirt. Ik heb het snel warm, dus twee lagen is de max. Nu draag ik een grijs-beige sweater met een soort halve tunnelkraag.
     – Een aantal stone-washed PME bare-metal/aviator jeans, soms m’n bordeaux rode broek en héél soms nog m’n beige. Alles casual fit.
     – Een paar zwarte leren Hub’s net over de enkels en een stuk of drie paar Vans, van strand (dunne stof zwart) tot classy (leer + suede)

     Als ik er zo over nadenk valt het wel mee met de surf-look, tenzei ik m’n vans én alleen een shirt draag. Dan zou ik zo een surfboard uit m’n broekzak kunnen halen. Anders is het casual. Hoe dan ook, niet jouw beeld van stijl geloof ik 😉

     Daarnaast heb ik m’n lengte (1,69) niet mee. Niet veel vrouwen vallen op kleine mannen. En een carriere als fotomodel zit er ook niet in.

     Leave a comment