VAN LUXE POES NAAR ZWERFKAT

Zo, daar ben ik weer.. Terug in de bewoonde wereld, en eerlijke is eerlijk.. Wat ben ik blij! Nadat we onze lichtelijke gestoorde reisgids hadden ontmoet had ik gelijk alle hoop op een normale 3 dagen verloren.

Mister pingpong, zoals hij zichzelf noemde, kwam al zwaaiend met een houten penis aansteker uit zn broek bungelend op ons afgerend. ‘Hellooo pingpong show , mister pingpong fucking legend’… Dit gingen de 3 langste dagen worden van m’n leven..

DSC_7567

We begonnen de trekking..Toen ik dacht dat we er al bijna waren (of dat we moesten wachten tot de jeep ons zou halen.. ) Bleek het net begonnen te zijn, fijn…

In de bloedhitte met een zware backpack een loeihete jungle broek sneakers met sokken en 2 flessen water liepen we de berg op. Iemand uit de groep vroeg nog of we helemaal naar de berg in de verte (heeeeel ver weg was de berg toen) moesten lopen. ‘ no no lady we walking and talking and smiling’

Na een poosje was mijn smiling toch ver te zoeken. Met de conditie als een dooie olifant pufte ik naar boven. Bloed heet had ik het, geen lucht en dan die zware tas. Ik dacht dat ik dood ging (nou heb ik dat al best snel hoor)..

En dit was pas het begin. We moesten nog zo’n anderhalf uur. Helemaal buitenadem nam ik even een drinkpauze. Mister Pingpong bleek naast een gekke ook een lieve man te zijn. Hij maakte een bamboe waaier voor me (een tak bamboe met een snee in de bovenzijde met daarin een blad.) en ging verder met mijn backpack in de hoop dat ik de tocht zou overleven.

Laten we zeggen dat ik niet goed was voorbereid op deze marathon. Toen we de reis boekte zouden we 1 uurtje lopen (in totaal van alle dagen). We hebben dus heel de dag gelopen…

Onderweg was m’n water op maar mister PingPong hakte wild een tak in stukken wat een waterboom bleek te zijn. Mijn gedachte was altijd ; eet niks uit de natuur, zeker niet in vreemde landen. Maar nu dronk ik water uit takken, besjes van bomen honing van bloemen. Mijn nieuwe motto was ‘als ik de bergtop maar haal, levend’..

Toen we eindelijk boven waren was ik zo blij. Ik heb besloten dat ik ga sporten als ik thuis kom, want dit .. Nooit meer!

DSC_7609

We kwamen aan bij een kamp met hutten gemaakt van Bamboe. Het leek een beetje op zo’n dorp waar ze heen gaan na miljoenenjacht om mensen op te zoeken die arme kinderen helpen en vervolgens geld schenken aan het project. Deze keer waren wij zelf het project en sliepen we in zo’n hut.

De wc was een gat in de grond, de douche een bak geel water met een pannetje. This is going to be a lot of fun!

Na het eten (wat iedere keer weer heerlijk was) gingen we naar de ‘bar’ wat bestond uit een hoge houten tafel naast de ‘supermarkt’. Daar zaten alle groepen te kaarten en verhalen te vertellen. Na een paar bier werd het gezellig en zelfs de Fransman die in onze groep zat en geen woord engels sprak begon een soort van engels te praten. Een leuke nacht met een paar katers in de groep als gevolg.

DSC_7651

Na een nacht slapen in de boshut, wat eigenlijk de beste nacht slaap tot nu toe was, gingen we weer lopen. Deze keer had ik me voorbereid op het ergste maar overleefde het zonde hijgen en puffen. Sterker nog, ik rende bijna de jungle door. Wat een prachtige natuur! Het leek net of je tv zat te kijken maar we waren er echt! Het was zo gaaf! Dwars door de jungle langs enorm smalle ‘paadjes’ , springend over stenen door de rivier, de rivier oversteken balancerend over een boomstam..

Onderweg stopten we bij een waterval om te stoppen waar mister Pingpong kookte midden in de natuur met bamboe en vuur. Hij kookte alles in de bamboe stammen, en ik kan nog niet eens koken in de keuken.. Toen we aankwamen bij het nieuwe kamp werd het nog net iets primitiever. Het was geen dorp op de berg maar een hut midden in de jungle aan de rivier. Zwerfkatten, kippen,honden alles wat vlooi gevoelig was liep er..

DSC_7840

Iedereen die me goed kent weet dat ik heel snel vies ben van iets, een soort smetvrees. Daar heb ik me noodgedwongen deze drie dagen overheen gezet, het moest wel. We hebben heerlijk gegeten en bier gedronken bij het kampvuur met een dik vest want het was heel koud ‘s avonds in de jungle. Ik heb geslapen met 3 dekens. Toen ik wakker werd gemauwd door de katten, waarvan ik dacht dat ze buiten zaten) deed ik m’n ogen open en kwam ik tot de ontdekking dat de katten het wel lekker vonden liggen, mijn kussen, dus of ik even wilde opzouten.

DSC_7817

Normaal zou ik me 500x douchen, nu duwde ik ze even opzij en sliep verder. De laatste dag was aangebroken en de dagen gingen sneller als verwacht.. Ze vlogen om! We gingen rijden op olifanten en raften. Doodsbang was ik op de olifant, hij wilde niet lopen dus was ik bang dat hij ons eraf gooide, je weet maar nooit!

DSC_7874

Na een rondje olifantrijden gingen we raften, dit zou ik normaal nooit doen maar het zat blijkbaar bij de tour (wisten we niks vanaf). Zeiknat, waterslangen in het water, maar we hebben her alweer overleefd. Eenmaal op de eindbestemming hebben we nog even lekker gegeten en zijn we naar huis gebracht met de jeep.

Het viel allemaal mee, ik heb deze 3 dagen alleen maar gedaan wat ik nooit zou doen en ik heb het allemaal overleefd. Eigenlijk heb ik enorm genoten van de heerlijke rust en de stromende rivier die je hoorde als je in bed lag. Geen wifi geen telefoon, back to basic. Maar toch ben ik blij dat ik weer lekker kan douchen en op een normaal bed kan liggen met m’n iPad.. Misschien moet ik thuis meer een tussenweg vinden. Minder luxe , meer back to basic.. Wie weet!

Het was een leuke ervaring met een leuke groep mensen!

DSC_7750

Leave a comment