THAILAND WEEK 1 – CHIMP OF SHRIMP?

Daar zijn we dan eindelijk.. Thailand. Vrijdag ochtend om 7 uur aangekomen (bij jullie is het dan midden in de nacht) helemaal gesloopt maar toch al ‘even’ naar het Royal Palace.. Enorme gouden glitter gebouwen waar Gerard Joling jaloers op is.

Ik in lange jurk en sjaal, volgens de boekjes helemaal de dresscode maar bij de ingang worden we natuurlijk opgelicht en opgedrongen een vestje te ‘huren’ omdat we anders niet binnen mochten. M’n outfits waren nog nooit zo charmant en sexy.. zie hier het resultaat, compleet met sneakers… Geen gezicht.

DSC_7370

Na veel gouden glitters, chinezen die je ogen uitsteken met paraplu’s en buddha’s waren we toch wel best kapot. Na een slopende wandeling naar huis gelijk neergeploft in bed. Eenmaal wakker voelde ik me ziek (hoe kan het ook anders) en kon amper wat eten naar binnen krijgen, wat voor mij een pure hell is..

Gelukkig voelde ik me na een tijdje beter, lang leve de paracetamolletjes! De volgende dag zijn we naar de floating market geweest. We werden opgehaald door een busje en begonnen de uur durende trip.

Eenmaal onderweg werd de chauffeur gebeld. Het gesprek werd steeds heftiger en hij begon steeds meer te gillen en schreeuwen. Ik dacht ; shit we worden ontvoerd en gekidnapt eindigen in een programma waar ze vermiste mensen zoeken, achtergelaten in de jungle. Uitgehongerd en dun als stokjes. Bolle buikjes door het verplicht eten van gras…

Maar de beste man had even een familie crisis. Het bedrijf waar hij voor werkte was van zijn broer die woonde in een groot huis met auto. Alleen hij werd zelden uitbetaald, zijn vrouw had hem verlaten en woonde bij zijn moeder. Hij was het helemaal beu en stopte bij de benzine pomp.. Hebben wij weer!

Zijn broer zou ons verder naar bestemming rijden. De man helemaal in tranen. En ik meen het, die broer was echt een terreur.

Eenmaal aangekomen konden we naar de floating market. Een beetje rondvaren in een bootje tussen alle beeldjes en eten. Daarna weer naar huis.

We hadden besloten dat we wel een thaise massage nodig hadden dus werden al onze spieren uit elkaar gerukt.. Ik ben gelukkig niet zo soepel…

Daarna eten bij het restaurant naast het hotel wat er veelbelovend uit zag. Ik bestelde shimp with salt and rice.. In spanning wachtte ik af of ik nou aap (chimp) of garnaal (shrimp) kreeg.. Het zou een fataal spellingsfoutje worden als het chimp bleek te zijn. Gelukkig was het shrimp, thank god.

Na het dinner lekker aan de borrel en mensen kijken, daarna lekker in bed. De volgende dag gingen we naar de mega shopping mall, ik werd er hebberig van! In de avond gingen we met de nachttrein richting Chiang Mai. Op de plaatjes leek het ideaal.. Toen we in de trein kwamen bleek het een kleine ramp.

Al met al rampzalig geslapen maar we zijn er! Compleet in army jungle look met rugzak. Ik ben compleet van m’n geloof afgestapt. We gaan op trekking in de jungle, in een functionele (?!) broek MET rugzak. Totaal tegen m’n principes in.

We slapen in een boshut waar je waarschijnlijk in een gat in de grond moet piessen, helemaal primitief. Dit word nog wat.. Maar eerst nog een nachtje in een normaal bed.

Stay tuned!

 • reply Anne van den Hemel ,

  haha ik ben zo benieuwd naar nog meer verhalen! Je maakt deze maandag weer goed met al je avonturen;)
  x anne

  • reply AnneMarie ,

   Ik zie je al helemaal bezig, ons prinsesje in de jungle!

   • reply Marleen Hermans ,

    Haha die Amanda, wat een verhalen, geniet ze nog hoor,

    Leave a comment