DIY LIJNZAADCRACKERS

Zojuist is er een groot wonder gebeurd.. Het brood was op (een voor mij heel groot drama!) dus moest ik iets anders.. Omdat ik me heb voorgenomen om minder te frituren waren dus de kroketten uitgesloten. Een tijdje terug heb ik een Zuur-base balance lezing bijgewoond en me daar rot gekocht met allemaal Superfood rommel. Besjes, pitten zaden.. Heel de mikak!

Zoals jullie misschien al weten.. Ben ik niet zo’n culinair hoogstandje. Ik laat nog worsten en aardappelschijfjes tot zwart aan toe aanbranden in een pannetje, iedere keer weer opnieuw. Deze keer bedacht ik dus om eens lijnzaad crackers te maken. Ik had lijnzaad, chiazaad en water! Dus wat kan er mis gaan? (nou bij mij ene hele hoop) Ik miste namelijk nog een belangrijk ingrediĆ«nt; sesamzaad. Maar ik heb er gewoon pijnboompitten en komijnzaad door gegooid. Een beetje creativiteit kan geen kwaad toch?

15 minuutjes in een voorverwarmde (op 220 graden) oven en klaar is Ams.. En ik moet zeggen dat de smaak echt niet tegen valt, het is even wennen.. Maar het is best te doen.

Wil jij ook lijnzaad crackers maken? Het is echt heel simpel, zelfs ik kan het!

Wat heb je nodig? (volgens het originele recept)

  • 100 gram lijnzaad
  • 20 gram sesamzaad
  • 20 gram chiazaad
  • 4 eetlepels warm water

Hoe maak je het?

Verwarm de over voor op 220 graden. Meng alle zaadjes en pitten en wat je er dan ook in wilt gooien met het water en roer tot dat het plakt. Het is belangrijk dat je wel de chiazaadjes hebt, want deze zorgen ervoor dat alles aan elkaar gaat plakken. Anders krijg je gewoon een bakje water met pitten.

Verdeel de zaadjes gelijkmatig over je vorm. Dit kan een bakplaat zijn op bijv. de bodem van een springvorm. (Ik heb er nog wat bakpapier onder gelegd omdat ik bang was dat de boel aan de bakplaat ging plakken en ik voor altijd lijnzaad door mijn eten zou vinden. ) Zet dit 15 tot 17 minuten in de oven. De crackers zijn klaar als ze droog zijn. Snijd de crackers direct als ze uit de over komen, want als ze afgekoeld zijn kun je ze alleen nog breken.

Nou veel succes! Ik ga m’n crackers eens lekker beleggen..

AdobePhotoshopExpress_2014_02_22_11_08_19
  • reply annemarie ,

    Heerlijk hoor, belegt met brie een lekker ontbijtje

    Leave a comment