AVOCADO’S, GEZONDE BROWNIES EN ANDERE GROENE GRAPPEN

Zit ik dan met m’n goeie gedrag en m’n wortel. Na een lezing over zuur-base balance ben ik lichtelijk geschrokken. Als ik de presentatie moet geloven ben ik één grote zuurpruim.

Het werd allemaal zo mooi uitgelegd.. Frisdrank, suiker, fastfood en alcohol stond in het knalrode vakje. Hierdoor verzuurt je lichaam, word je snel oud, word je dik en chaggerijnig.. Laat het knal rood uitgelichte voedsel nou net mijn volledige voedingspatroon zijn..

Met het vaste bijna wekelijkse McDonalds bezoek , borrels met vriendinnen en het cola en chips op de bankhang ritueel, zie ik de toekomst dus zuur tegemoet. Terwijl m’n ingevroren snackvoorraad zich omdraait in zn (vries)kist prop ik mezelf tijdens de lezing vol met allemaal glutenvrije rommel en andere gezonde snacks. Best lekker.. Om eerlijk te zijn.

Ik raakte best enthousiast van alle gezonde snacks , het leek me best te doen. Na de lezing ben ik dus als een gek naar die superfoods stand gerend en heb meteen de halve superfoods lijn ingeslagen. Typisch gevalletje ‘reclame gevoelige koper’….

Een zak geld lichter en een tas vol zaadjes en besjes rijker verliet ik de lezing.. Maar toen kwam het er op aan.. Vandaag heb ik een poging gedaan tot ‘gezond eten’.. Ik was even vergeten dat gezond spul niet uit zakjes komt en ik dus alles zelf moet maken..

Aardslui in het weekend, heb ik dus echt geen kracht om allemaal van die glutenvrije brownies te bakken.. Of een heel feestmaal te maken met groente burgers.. Ik heb me dus weer laten verleiden door zakjes chips en sushi…

Maar hé , alle begin is moeilijk. Morgen weer een poging! De fruitschaal is ondertussen afgestoft en gevuld, zoveel groen heb ik nog nooit gezien in de keuken.. Stap 1 is in ieder geval gezet.. Nu de rest nog.

 

  • reply Johng41 ,

    Wow! This could be one particular of the most useful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Wonderful. I’m also a specialist in this topic so I can understand your hard work. ddkdeffceabe

    Leave a comment