ILLEGAAL DE KAST UITRUIMEN, HET KAN!

Eens in de zoveel tijd ruim ik mijn kast op en kom ik een berg dingen tegen die ik nooit draag, met het prijskaartje er nog aan. Schandalig! Ik weet het.. Maar soms heb ik zo’n kooplust en koop ik gewoon alles wat me aanspreekt. Niet erbij na gedacht of het bij de rest van m’n garderobe past. Nee, ik slinger het gewoon op de toonbank en haal die pas weer door de pin..

Ja ik vind het altijd enorm knap dat sommige mensen een half uur na denken over een kleding stuk of een tas. Waar pastie bij? Heb ik er wel schoenen bij? Kan het bij dit jasje? Of bij die broek? Mijn gedachte gang is totaal anders… Het is; HEBBEN! en klaar. Ik weet dat het fout is, en dat ik eigenlijk ook bewust moet shoppen.. Maar ja ik maak nou eenmaal snel keuzes en hou niet van al dat getwijfel. Ik weet wat ik wil, en dat wil ik hebben. Dat is mijn (niet altijd even voordelige) instelling.

Zo ook als ik in Turkije ben, word ik hebberig van al die nep merk rommel. Ik draag het nooit want ik vind het eigenlijk gewoon te nep. Maar ja op dat moment komt er dan weer zo’n hebberige bui aan, en koop ik alles wat los en vast zit.

Maar om even terug te komen op het uitruimen van de kast.. Ik wilde dus de boel eens een beetje gaan verkopen. Ik ben daar niet zo in thuis en had op tv gezien dat er een app van marktplaats was. Ik dat installeren, nou zelfs ik kan het!

Ik dus een beetje spul bij elkaar geraapt om erop te zetten. 100 foto´s verder van tassen in verschillende posities ( dat valt echt nog tegen om iets fatsoenlijk te fotograferen) is het gelukt om fatsoenlijke foto’s te maken. Ik vind het altijd leuk hoor om dingen te verkopen alleen al dat gedoe met foto’s uploaden enzo … pffff..

Maar goed het is tenslotte crisis, dus in plaats van 6 gevulde vuilniszakken blindelings in de bak voor de arme kinderen te gooien ( Zie je ze al lopen op m’n colour blocking pumps?!) zullen we eens een poging wagen..

Na heel de Turkse markt erop gegooid te hebben, krijg ik een paar uur later gelijk waarschuwingsmail van marktplaats.. Met de boodschap dat ik bezig was met illegale praktijken.  Ze hebben mijn advertenties verwijderd. JA! Alle moeite voor niks.. Alle foto’s met heftige licht inval.. pff

Wil ik ook eens van m’n prullaria af hoor! Heb ik weer.. Terwijl heel marktplaats vol staat met nep Louis Vuittonnetjes en Gucci’s .. Zet ik als goud eerlijk persoon er bij dat het een replica is.. Ja, foute boel!

Volgende keer misschien toch maar eens een keer de ‘algemene voorwaarden’ doorlezen in plaats van het blind aanvinken van het vakje…

Ohja! En voor de mensen die benieuwd zijn geworden naar al het prul, doe gerust een berichtje wantte… Marktplaats gaat het niet meer worden! Al die e-mails , al dat gespam.. Helemaal niks voor mij!

Leave a comment